Dyson Vassilias
hello@websi-bg.com
Варна, България
22/07/2024

Съображения преди използването на добавки за гориво

Съображения преди използването на добавки за гориво

Съображения преди използването на добавки за гориво

Невъзможно е да се каже със сигурност, че всички добавки за гориво работят, но някои са показали някои предимства за водачите. Не всяко превозно средство обаче ще види подобрения в производителността и определени двигатели, както и по-стари превозни средства, може да имат неблагоприятни ефекти, ако горивните добавки преминават през техните системи.

Ако сте готови да опитате добавка за гориво и сте спокойни със знанието, че забележимата разлика в производителността може да бъде минимална, бъдете умни относно процеса. Инспектирайте превозното си средство предварително, за да сте сигурни, че няма съществуващи проблеми, които биха могли да се влошат от добавка. След това говорете с някой, който е запознат с вашата кола, като например сертифициран дилър, за да научите за препоръчителните добавки за вашия конкретен модел.

Ако мислите да опитате добавки за гориво, ето няколко неща, които трябва да имате предвид.

Рискуване с добавки за гориво

Препоръки на производителя. Двигателите се различават от марка и модел до друг и производителят на вашия автомобил може да има препоръки относно използването на добавки за гориво за вашия модел. Например, Subaru заявява, че добавките с почистващи препарати ще помогнат на боксерния двигател на някои модели и че използването на висококачествено гориво с подходящи добавки забранява необходимостта от добавки без рецепта. Проверете ръководството на собственика си за препоръки от производителя.

Текущото състояние на вашия двигател. Ако вашият двигател вече има проблеми, трябва да помислите дали да не накарате механик да прегледа, преди да въведете добавка за гориво. Малко вероятно е една добавка за гориво да коригира големи проблеми, а смесването на добавка в уравнението има потенциал да влоши съществуващ проблем.

 

Възрастта на вашия автомобил.

Някои експерти казват, че използването на добавки за гориво в по-новите автомобили едва ли ще донесе някакви резултати. Не само, че цената на добавката ще надхвърли потенциалните спестявания на гориво. Бутилка добавка за гориво с почистващи препарати може да струва от $5 до $50. Но редовната поддръжка може да поддържа двигателя в добра форма без добавка. По-старите превозни средства, които не са били добре поддържани или имат много натрупвания в двигателите си. Са по-добри кандидати за рекламираните предимства на добавките за гориво.

Вашите шофьорски навици. Според производителите на добавки за гориво, фактори като колко често шофирате колата си. Средната скорост и продължителността на вашето пътуване до работното място и температурите. При които се управлява колата ви, могат да повлияят на начина. По който добавките за гориво трябва да работят върху вашия двигател. Ако използвате добавка, която не е предназначена за вашите навици на шофиране. И среда, е малко вероятно това да е от полза за работата на вашия автомобил.

 

Време за работа.

Добавките към горивото нямат незабавен ефект върху работата на вашия автомобил. Ще трябва да шофирате известно време, в някои случаи няколко хиляди мили. За да има почистваща добавка ефекта на пазара върху пробега на вашия автомобил.

Поръчайте от prospeed.bg сега!

Коментарите са изключени.