Dyson Vassilias
hello@websi-bg.com
Варна, България
25/06/2024

Разглеждаме видовете мебели за баня

видове мебели за баня

Видове мебели за баня 

Под – това са шкафове и кутии, които се монтират на подовата повърхност на крака или на цокъл; – шарнирни – шкафове и рафтове, за които се използват специални крепежни елементи; – модулни мебели, които по метода на монтаж могат да бъдат универсални. Такива видове мебели за баня са удобни и практични, идеално допълват дизайна на тази стая; – вградени – мебели, които по правило се изработват според конкретните размери на баните.

Материалите, от които се изработват мебелите за баня трябва да отговарят на специфичните изисквания на конкретните условия, при които ще се използват. Тези материали включват стъкло и различни видове пластмаса, както и неръждаема стомана.

В този момент за производството на такива мебели за баня започнаха да се използват съвременни технологии, позволяващи използването на дървени материали, освен това се използват не само специални ПДЧ, но и масивна дървесина. ПДЧ плоскостите са направени така, че да издържат на всички тези доста екстремни експлоатационни условия, характерни за баните.

Как да изберем видове мебели за баня?

Мебелите за баня се различават по дизайн, цвят, функционалност. Тук не можете да направите грешка с избора, защото удобството при използване на банята зависи от килера, шкафа или рафта.

Какви мебели за баня са Ви нужни?

В повечето случаи в банята винаги има шкаф под мивката – това е универсална мебел, която ви позволява рационално да използвате пространството и да скриете комуникациите. Мивката с шкафа се закупува заедно или поотделно, като мивката може да бъде вградена или настолна.

Друг популярен и просторен вариант е шкаф-молив. В банята той ще реши проблема със съхранението на 80% – като вземе повечето от козметиката, кърпите и необходимите аксесоари.

Ако няма достатъчно място на пода поради водопровод, използвайте стените. Окачените шкафове не са по-ниски по капацитет от подовите конструкции. Обикновено се поставят над тоалетната или мивката. Ако закупите модули с огледални фасади, ще решите няколко проблема наведнъж.

Отворени складови пространства – рафтове и стелажи с функция на мебели за баня

Първият може да бъде вграден или монтиран. Това решение е най-подходящо за малки бани – рафтовете не заемат много място, но могат да поберат много предмети. Въпреки това, за да се намали визуалният шум, всичко ще трябва да се съхранява в кошници или контейнери.

Подовите или висящи рафтове допринасят за функционалното използване на пространството в ъглите. Често ъглите остават празни, така че организирането на съхранение в тази зона е равно на спечелване на свободно пространство в стаята.

Коментарите са изключени.