Dyson Vassilias
hello@websi-bg.com
Варна, България
23/05/2024

Правилните фитнес уреди за тренировки

тренировки

Тренировки. Добре подбраната програма от специалист ще помогне не само да се отървете от наднорменото тегло, но и да има благоприятен ефект върху хормоналния фон, нервната система. Упражненията с различни фитнес уреди като дъмбели и щанга укрепват мускулния пояс и ставите. А лицевите опори, набиранията и дъските (да, това също е вид силова тренировка) ще подобрят стойката Ви и общото състояние на тялото.

За съжаление, този ефективен начин за отслабване има и противопоказания. Те включват сърдечни заболявания, хипертония, остри заболявания на стомашно-чревния тракт, наранявания на гръбначния стълб, наличие на тумори, както и остеохондроза и сколиоза. Ще трябва да ограничите силовите тренировки с фитнес уреди, ако имате проблеми с щитовидната жлеза.

Започването на силови упражнения трябва да бъде само след активно загряване. Подготвените мускули по-лесно ще приемат допълнителни упражнения върху многофункционална рамка или тежести. Това ще ви позволи да тренирате всички мускулни групи, включително недостъпните дълбоки, както и да започнете процесите на изгаряне на мазнини в тялото.

За мъжете и жените важен момент при завършване след тренировка с фитнес уреди за отслабване е постепенното загряване. Той завършва тренировката, включително упражнения за разтягане, които облекчават тренировъчния стрес. Това ще Ви позволи да избегнете дискомфорта или болезнеността, които често се появяват след повишено физическо натоварване. Закачването се извършва в спокойно темпо, така че кръвообращението се нормализира и сърдечната честота се връща към първоначалните си стойности.

Силови тренировки за жени

Мечтаете ли за плосък корем, стройни релефни крака и стегнати задни части? Не можете да се разминете без упражняване с фитнес уреди на силови тренировки. Разбира се, с помота диетите и кардиото ще Ви помогнат да отслабнете. Но можете да създадете стройна и стегната фигура и да се отървете от отпуснатостта само с помощта на симулатори, дъмбели и щанги.

За какво е женската силова тренировка?

Малко хора имат късмета да имат фигура на пясъчен часовник по природа. Повечето жени трябва да „изградят“ тялото си сами: да увеличат обемите на някои места и да намалят на други. Анаеробните (силови) упражнения ви позволяват да се отървете от проблемните зони, да придобиете тънка талия и тонизирани бедра без пластична хирургия.

Тренирай с фитнес уреди

Те ускоряват метаболизма за един ден – докато след кардио тренировка този ефект продължава само няколко часа.

Увеличете изгарянето на мазнини. Мускулът е много енергоемък материал, който изразходва калории дори в покой. Тренировките увеличават мускулната маса, поради което метаболизмът се ускорява. Силовите тренировки за 3 месеца могат да осигурят загуба на 6 кг мазнини.

Водят до мускулен тонус. Това е особено вярно, ако сте отслабнали бързо или наскоро сте станали майка.

Силовите тренировки с правилния подход имат положителен ефект върху тялото като цяло. Укрепва мускулите, сухожилията, връзките, подобрява външния вид.

Коментарите са изключени.