Dyson Vassilias
hello@websi-bg.com
Варна, България
22/07/2024

Най-качествените продукти боксови ръкавици

Най-качествените продукти боксови ръкавици

Twins Special – боксови ръкавици за тайландския и класическия бокс

Продуктите Twins Special бързо спечелиха популярност сред феновете на тайландския и класическия бокс със своите боксови ръкавици. Огромният опит в производството на оборудване за муай тай помогна на компанията да привлече вниманието на ентусиасти и професионалисти още с първите стъпки на международния пазар. За производството на ръкавици използва висококачествена естествена кожа и собствена оригинална технология за производство на пълнеж.

Можете да разчитате на:

  • високо ниво на надеждност и безопасност;
  • дълъг експлоатационен живот;
  • достъпни цени;
  • впечатляваща селекция от боксови ръкавици за различни цели;
  • широка гама размери – от 8 до 16 унции.

Каталогът на компанията съдържа не само обикновени боксови ръкавици, но и опции за модели (категория FBG), които се отличават с необичаен атрактивен дизайн.

Боксовите ръкавици са едно от най-важните елементи на екипировката в бокса, предназначени да предпазват както самия боец, така и неговия противник. Те са еднакво търсени в тренировките и в официалните битки.

Историята на появата на защита на ръцете при юмручни боеве датира от древна Гърция. Модерният етап на ръкавиците се формира в средата на 19 век, когато използването им в бокса става задължително, за да се намали рискът от нараняване.
Преди да изберете боксови ръкавици, трябва да се запознаете с техните специфични характеристики и да използвате полезни препоръки.

Характеристики на боксовите ръкавици като защитно оборудване за ръце

Отличителна черта на боксовите ръкавици е наличието на следните елементи в тях: тип закрепване: след поставяне на ръцете те трябва да бъдат надеждно фиксирани. Най-удобният метод за закопчаване е с велкро, този метод се използва по-често от любители. Основното предимство на тази фиксация е, че ръкавиците могат да се закопчават сами, за разлика от връзките, които изискват помощ.

  1. Връзката се използва по-често от професионалисти;
  2. подплата, която е предназначена да смекчи силата на удара и да предпази ръката на боксьора от повреда;
  3. Защита на палеца: специално стесняване от плат между палеца и самата ръкавица ви позволява да предпазите пръста по време на удари от възможни счупвания и изкълчвания.

Коментарите са изключени.