Dyson Vassilias
hello@websi-bg.com
Варна, България
23/05/2024

Кога е време да лакирате паркета

Кога е време да лакирате паркета

Кога е време да лакирате паркета

Вашият паркет е избледнял? Губи ли блясъка си? Ако четете тази статия, вашият отговор вероятно ще бъде „Да“. Ежедневно почистване на паркет с вода и химикали, подът губи първоначалната си красота и блясък с времето. Полирането е важна част от поддръжката на паркет, тъй като добавя допълнителен слой блясък, защита на покритието и дълготрайност.

Ако вашият дървен под изглежда малко по-зле от износване, тогава лакът със сигурност може да му даде нов живот. Затова е препоръчително периодично да лакирате вашия паркет, за да бъде нов и красив.

Прелакиране и шлифоване на паркета у дома

Захабеният паркет не само изглежда неприятно, но и е по-податлив на повреди, когато защитният лак се износи. Поддръжката на паркета удължава живота на вашия под и подмладява наситените му топли цветове. Нашето професионално циклене и повторно лакиране подобрява завършеността на вашия паркет.

Три вида завършеност на лакирания паркет:

  • Сатен – Степен на блясък между мат и гланц; Най-популярният избор
  • Матово – Не лъскаво; Не е хлъзгаво
  • Гланцов – Много лъскав; По-хлъзгаво

Вие знаете какво е най-добро за вашия под и ние ще се радваме да участваме във вашия важен етап от възстановяването на пода.

Кога е време да лакирате вашия паркет

Лакирането на паркета е необходимо, за да не стане прекалено износен и грозен. Ежедневното нормално износване, петна, габарити по пода го правят непривлекателен. Лакирането е начинът за отстраняване на тези нормални повреди, нанесени на подовата настилка. Полирането трябва да се извършва веднъж на 2-3 седмици.

Ежедневно почистване на паркета с химикали, бавно премахва лака и гланца. Ако това се случва непрекъснато, вашият под започва да изглежда стар и непривлекателен. Полирането се извършва, за да се нанесе отново същия слой лак върху пода. По този начин лъскавият вид на паркета може да бъде възстановен и поддържан в дългосрочен план. За разлика от повторното боядисване, което се извършва след 5 до 10 години, полирането може да се прилага няколко пъти в годината в зависимост от това колко скучен е вашият паркет.

Заключение

Дървеният под прави къщата да изглежда декоративна и привлекателна. Пребоядисването е скъпо и трябва да се прави само когато е необходимо, често се прави след 5-10 години, когато подът напълно загуби блясъка си. Но като лакирате паркета периодично, това няма да се налага толкова често. Може да се наложи да не шлайфате и боядисвате пода дори след десетилетие. Пазете паркета от петна и не го овлажнявайте с вода. Вашето подово покритие ще издържи по-дълго.

Повече информация за това кога е време да лакирате паркета можете да видите на английски език на www.sandingwoodenfloor.co.uk

Коментарите са изключени.