Dyson Vassilias
hello@websi-bg.com
Варна, България
23/05/2024

Как човешкото тяло реагира на Анавар- история и странични ефекти

Анавар

Как човешкото тяло реагира на Анавар – история и странични ефекти.

Произходът на Анавар

Първоначално Anavar беше мек стероид с ниска андрогенна и висока анаболна активност. Неговата цел беше да насърчи мускулния растеж и да увеличи силата, без да причинява прекомерно наддаване на тегло или задържане на вода, които бяха често срещани странични ефекти на други стероиди по това време. Anavar също има нисък риск от причиняване на неблагоприятни ефекти, причинени от андрогените, включително акне, косопад и уголемяване на простатата.

FDA одобри Анавар през 1964 г. за лечение на различни медицински състояния, включително мускулна загуба при пациенти с ХИВ/СПИН, синдром на Търнър и остеопороза. Въпреки това, през 1970 г. Anavar стана популярен сред културисти, атлети и фитнес ентусиасти, които искат да подобрят своята производителност и физика.

През 1980 г. Searle Laboratories прекратява производството на Анавар поради финансови ограничения. Bio-Technology General Corporation пое управлението, което продължи да го произвежда под марката Oxandrin. Днес Anavar все още се използва широко във фитнес и бодибилдинг общностите. Употребата му обаче е силно регулирана и контролирана поради потенциала му за злоупотреба и вредни странични ефекти.

Как човешкото тяло реагира на Анавар

Оксандролон, често известен като Anavar, е анаболен стероид, който функционира чрез взаимодействие с андрогенните рецептори на тялото. Андрогенните рецептори се намират в различни тъкани, включително мускули, кости, черен дроб и централната нервна система. Те участват в множество физиологични процеси, включително мускулен растеж, костна плътност и сексуално развитие.

Когато Анавар се свърже с андрогенните рецептори в мускулната тъкан, той предизвиква клетъчни реакции, водещи до повишен протеинов синтез или производство на нови протеини в мускулните клетки. Този процес е известен като анаболизъм и е отговорен за ефектите на Anavar за изграждане на мускули.

В допълнение към своите анаболни ефекти, Анавар може да има и андрогенни ефекти, засягащи развитието и функцията на мъжките полови органи и вторичните полови белези.

Странични ефекти на Анавар

Важно е да се отбележи, че докато Анавар може да има тези полезни ефекти, той може да има и потенциално вредни странични ефекти. Някои от най-честите странични ефекти на Анавар включват увреждане на черния дроб, хормонален дисбаланс, сърдечно-съдови проблеми и промени в настроението. Ето защо е от съществено значение да използвате Anavar само под ръководството на квалифициран доставчик на здравни услуги и да следвате правилните протоколи за дозиране и цикъл, за да сведете до минимум риска от неблагоприятни ефекти.

Коментарите са изключени.