Dyson Vassilias
hello@websi-bg.com
Варна, България
25/06/2024

Какво да присъства и какво не в котешка храна

котешка храна

Карантиите са приемливи в котешка храна, ако производителят изрично посочи кои и предписва тяхното съотношение, например пилешки черен дроб 8%.

Зърнени храни – не се изискват в котешка храна

По-добре е да изберете храни с по-малко въглехидрати. Диета с високо съдържание на въглехидрати може да доведе до затлъстяване и бъдещи здравословни проблеми. Анатомично котките са месоядни животни, тялото им не усвоява добре въглехидратите, което причинява затлъстяване.

Идеалният вариант за котешка храна е да бъде без зърно. Но такава диета има по-висока цена. Ако в котешката храна все пак са включени зърнени храни, нека бъде ориз или овес. Тези зърнени храни е по-малко вероятно да причинят алергични реакции и скокове в нивата на кръвната захар. Избягвайте котешка храна с царевица, пшеница и соя.

Консерви – допълнение към диетата на котката

Консервираната храна има висока влажност и насища тялото с необходимата течност. По правило те съдържат по-малко въглехидрати и добавки. За животни с бъбречни или чревни проблеми сменете сухата храна с мокри пълноценни аналози. Консервираната храна е чудесна за диетата на котката – тя се съчетава със суха храна и има благоприятен ефект върху тялото.

Рейтинг на производителя – коя е най-добрата храна за котки

Съставихме рейтинг на марки въз основа на състава на котешката храна, техния клас и рецензии. Списъкът включва само висококачествени фуражи, с изключение на най-евтините продукти.

На първо място – два равнозначни вида храна.

Първото място в нашия рейтинг даваме на марката Primordial. Пълноценните фуражи на италианския производител принадлежат към холистичния клас. Основата на диетата е месо или риба, зеленчуци и плодове. Месото се приготвя на пара, така че протеиновата структура остава непокътната и се усвоява добре. Храната не съдържа зърнени култури и е подходяща за домашни любимци със склонност към алергии.

Тази котешка храна е базирана на подбрани суровини – прясно и дехидратирано месо. Подсилена е с витамини, фитонутриенти, таурин и L-карнитин за поддържане на цялостното здраве.

Коментарите са изключени.