Dyson Vassilias
hello@websi-bg.com
Варна, България
27/07/2024

Какво да направите, когато каналът е запушен

запушен канал

Какво да направите, когато каналът на душа Ви е запушен

Запушен канал на душа е меко казано неприятно. Докато миете косата си с шампоан, може да усетите ужасна миризма, излизаща от канала, или да забележите, че стоите в няколко сантиметра вода всеки път, когато водата е пусната. Не само това, запушването ще доведе до бавно изтичане на водата. Вместо всичко да се измие и изчете, както е предназначено, събирането на мръсотия, сапун и косми от вашия душ ще остане в основата му – вероятно ще причини мръсно петно ​​на пода на душа. Почистването на душа всеки ден е досада и не трябва да е необходимо.

3 признака за запушен канал на душ

Години на наслояване на сапунена вода, косми и дори малки предмети могат да се забият в тръбите ви и да блокират душа. Често запушените душ канали отнемат известно време, за да се образуват, така че може да не забележите проблема веднага. Имайки това предвид, ето три знака, за които трябва да внимавате, които показват, че вашият душ е запушен.

  1. Лоши миризми

Въпреки че каналите Ви отвеждат отпадъчни води далеч от дома ви, тръбите ви не трябва да миришат. Обикновено миризливите канали за душ са причинени от натрупване на сапунен нагар и косми, които започват да гният в канализацията. Въпреки това, понякога може да усетите миризма на серен газ или канализация под душа. Това може да е знак за проблем с основната ви канализационна линия и трябва незабавно да се обадите на водопроводчик.

  1. Бавен дренаж

Вашият душ трябва да източва водата с относително същата скорост, с която изтича от крана. Ако водата се събира около глезените ви или отнема много време, за да се отцеди, след като сте изключили водата, имате запушен канал за душ. Запушването, нпичинено от коса, сапунена утайка и мръсотия, е като язовир и пречи на водата да тече плавно през канала ви.

  1. Локви с вода

Забелязвате ли да се събира вода около душа или ваната ви? Понякога запушените канали са доста тежки. Ако водата не може да се движи през канализацията, тя все още трябва да намери къде да отиде. Това оказва натиск върху тръбата и може да доведе до нейното протичане или дори да се спука. Впоследствие водата може да започне да се събира около основата на вашия душ, защото водата е изтекла извън водопроводната система.

Източник: фирма за отпушване на канали и ВИК услуги: Евроканал

Коментарите са изключени.