Dyson Vassilias
hello@websi-bg.com
Варна, България
22/07/2024

Изберете перфектните четки за боядисване

четки за боядисване

Изберете най-добрите: Качествата на перфектните четки за боядисване

Едно от най-важните качества на естествените четки за боядисване е, че запазват формата си при рисуване. Естествената четина се вари няколко пъти.

Как мога да проверя това? Лесно! Добре сварените четина трябва да са копринени на допир и без следи от мазнина.

Моля, обърнете внимание, че не трябва да използвате естествени четки с латексни бои на водна основа: боята лесно се абсорбира в косъмчетата и ги омекотява, след което косъмчетата губят формата си. Така че, ако ще работите с боя на водна основа, изборът на четка става 50% по-лесен.

Синтетичните четки за боя

В момента синтетичните четки за боя понякога дори са по-добри от естествените.

Синтетичните четки за боя обикновено се правят от полиестер или полиестерни влакна. Важно качество на изкуствените четки е повишената устойчивост на износване и еластичност, те не губят формата си след излагане на водоразтворими бои и лакове.

Третият тип са четки за боядисване със смесен косъм. Тази четка е подходяща за всякакъв вид боя, както на водна, така и на маслена основа.

Най-често те се използват за малки работи на открито. Независимо от цената, важно е да можете да различите добрата четка от лошата. Моля, разгледайте ги внимателно в магазина, преди да закупите.

Раздалечете косъмчетата и проверете краищата, колкото повече прахове или разцепени краища, толкова по-добра е четката и нейните свойства. В добра четка за боя редовете са разделени с клинове.

По правило дължината на космите трябва да бъде около един и половина пъти ширината на четката. Изберете гладки и удобни дръжки от дърво или пластмаса, преди да закупите, уверете се, че можете удобно да държите четката в ръката си.

Най-често се използва за варосване на повърхности, направено е от суровини от липа.

Четка за боядисване – макула.

За фасадни и вътрешни работи на голяма площ най-често се използват люлеещи се четки. Идеални са за грундиране на стени, тавани и други големи повърхности. 60-65 см е стандартният диаметър на четка за мухарки, с дължина на косъмчето 100-180 мм.

Коментарите са изключени.