Dyson Vassilias
hello@websi-bg.com
Варна, България
22/07/2024

Готови комплекти мебели за баня

Готови комплекти мебели за баня

Важна информация: Шкафът като мебели за баня под мивката често изпълнява и друга важна функция – маскира тръбите. За да не пробиват дупки в готови мебели, много хора предпочитат да поръчат конструкции с празнина за комуникации. Чудесен вариант мебели за баня са шкафове без задна стена.

Готови комплекти мебели за баня

На върха на популярността са модулни мебели за баня. От няколко части можете да сглобите удобен и практичен комплект за баня. Интересна особеност на тази опция е възможността за пренареждане на модулите на места. Това означава, че от обичайния комплект можете лесно да получите нов комплект мебели за баня.

Можете да поръчате мебели за баня по поръчка. Това е най-добрият вариант, ако имате нестандартна баня. Обичайните компоненти на такива комплекти: стенен шкаф, шкаф под мивката, стелаж или рафтове. За просторна стая можете да изберете по-разнообразен комплект. Например, включете в проекта пуф и тоалетка с огледало.

 

Какъв материал е по-добре да изберете мебели:

За банята са подходящи мебели, изработени от влагоустойчиви материали. Топ опции:

  • Масив от дърво.
  • Пластмаса.
  • Стъкло.
  • Метал.

Ако мебелите за баня са изработени от дърво, те трябва да бъдат обработени с влагоустойчиви съединения. Следващата стъпка е лакиране или емайлиране за придаване на гланцов блясък или матов ефект.

Как да изберем цвета на мебелите в банята

Най-често мебелите за баня се изработват в дискретни естествени нюанси. Примери: бежово, слонова кост, сиво, кафяво, бяло. Това са универсални опции за всеки стил на интериора.

Подходящи за баня: синьо, аквамарин, тюркоаз, зелено, люляк. Могат да се включат и нюанси на червеното. По-добре е да ги въвеждате внимателно и дозирано. Например, купете едно червено шкафче или шкаф с ярки дизайнерски елементи.

Черното, лилавото и други богати тъмни цветове доста рядко се включват в интериора на банята. Това е така, защото те визуално „крадат“ пространството и изглеждат твърде мрачни. Черното може да присъства като акцент. Например в ретро стил, където монохромът е добре дошъл.

 

Обков и вид покритие на мебелите за баня

Да започнем с вида на покритието на мебели. Той е от три вида:

  • Матово.
  • Гланциран.
  • Изкуствено състарено.

Първите два варианта са универсални. Те са подходящи за всеки стил на интериора. Изборът в този случай ще зависи само от предпочитанията на собственика на банята. Изкуствено състареното покритие ще се впише в стилове като прованс, ретро и шаби шик.

Обков за мебели за баня – основно дръжки на чекмеджета и врати на шкафове, шкафове. Изработени са от устойчиво стъкло, дърво, мед, месинг и дори камък. Често дръжките стават атрибут на декоративен дизайн. Особено когато става дума за продукти от необичаен вид.

 

Коментарите са изключени.