Dyson Vassilias
hello@websi-bg.com
Варна, България
25/06/2024

ВиК аварии и как да се справим с тях

ВиК аварии

Водопроводни аварийни ситуации и как да се справим с тях – ВиК аварии

ВиК аварии и тяхното решение. Ето кои са те:

1.Спукване на водопроводни или отоплителни тръби:

Внезапна промяна на температурата или стареене на тръби може да доведе до спукване, напукване или разцепване на асортимент от тръби. Това може да доведе до значителни щети от вода и внезапна загуба на обслужване.

Отстраняване: Ако тръба за вода или отопление се спука, първото нещо, което трябва да направите, е да намерите най-близкия вентил, който подава вода към тази тръба, и да го затворите. Ако не можете да намерите разклонителен клапан, затворете сградата на главния контролен вентил.

Спирането на голям теч трябва да има предимство пред липсата на вода за известно време. Ако знаете, че имате замръзнала тръба, най-добре е да я изключите, преди да се размрази или преди да я размразите.

2.Запушени канали:

Запушванията на дренажите в мивки, душове, тоалетни или главни канализационни линии, разбира се, ще попречат на правилното дренаж. По-важното е, че ако резервното копие се появи в незаето пространство (като мазе), може да настъпи повреда, преди дори да разберете, че имате запушен канал.

Решение на ВиК аварията и предпазна мярка: Голяма предпазна мярка за предотвратяване на наводняване на канализацията е инсталирането на свързана с WiFi аларма за канализация. Като оставим това настрана, веднага щом забележите запушване, спрете да пускате отпадъчни води в засегнатите дренажни тръби. Ако това е основният дренаж, спрете да използвате вода в сградата.

Разбира се, има някои средства за отпушване на дренажни канали, които можете да направите сами. Вероятно ще ви е необходим професионален препарат за почистване на канали, за да диагностицира и излекува запушването. Няколко лесни съвета, за да избегнете напълно запушените канали, е да не поставяте мазнина, масло, грес или кърпички с възможност за промиване в дренажната система.

3.Течаща водопроводна инсталация:

Кранове за мивка, тоалетни, външни изходи за маркучи или душове, които текат прекомерно, също могат да създадат ВиК авария във водопровода. Освен това те изпускат отпадъчна вода и потенциално причиняват щети.

Решение и съвет: Понякога течащата ВиК инсталация може да изглежда като обикновена неприятност. Въпреки това, дори бавно изтичаща вода може да причини образуване на мухъл или изгниване на дърво и ламарина. Ето защо един добър съвет е да предприемете бързи и положителни действия. Течовете не се поправят сами, но се влошават с времето.

Коментарите са изключени.