Dyson Vassilias
hello@websi-bg.com
Варна, България
25/06/2024

Варианти при поръчките на кухненски комплекти без дръжки

кухненски мебели

Като се откажете от дръжките, можете да реализирате най-сложния високотехнологичен интериорен проект (и редица други) във Вашите кухненски мебели.

Ще спестите ценно пространство, особено когато става дума кухненски мебели

Основното техническо предизвикателство пред производителя на такива кухни по поръчка е да организира отварянето на вратичките без използването на класически дръжки.

Днес има четири решения:

  • Отваряне чрез натискане.

Един прост механизъм ви позволява да отваряте шкафчетата с почти всяка част на тялото: крак, ръка, коляно или лакът. В зависимост от вашите желания се избира механичен или електрически тип отваряне. Предимства на решението: ниска цена, стилен външен вид, лекота на работа. Недостатъци: голяма вероятност от случайно натискане, непълно отваряне наведнъж, склонност към замърсяване.

  • Подреждане във вратите на ниши.

Вдлъбнатините са незабележими вдлъбнатини, които могат да бъдат разположени навсякъде във вратата. Това решение изглежда монолитно и е чудесно за слушалки от масивно дърво или MDF. Минуси: висока цена и склонност към образуване на мазни петна, които трудно се отстраняват.

  • Вграждане в профилни врати в кухнята Ви по поръчка.

Бюджетното решение е ограничено от цветови опции. По правило говорим за бяло, черно и сребристо. Профилите не са подходящи за всеки интериор. Освен това мръсотията се натрупва във вдлъбнатините. Предимствата на профилите: възможността за използване на всякакви материали и добра защита на самите врати от замърсяване.

Монтаж на микроскопични дръжки в кухнята Ви по поръчка. Благодарение на ултракомпактните размери на дръжките се създава впечатление за пълното им отсъствие. Те са лесни за инсталиране и по-малко замърсяване, но представляват риск от закачане.

Няколко прости съвета при избор на Вашата кухня за поръчка без дръжки:

  • Предпочитайте светлите нюанси: следите от длани и пръсти са по-малко забележими върху тях.
  • Матовите и грапави повърхности са по-устойчиви на замърсяване.
  • Кухненският комплект може да бъде изработен по поръчка с дръжки само там, където са необходими.
  • Можете да комбинирате различни механизми за отваряне на врати.

Коментарите са изключени.