Dyson Vassilias
hello@websi-bg.com
Варна, България
22/07/2024

Бързото действие на тестостерон пропионат и за какво да внимаваме

тестостерон пропионат

Пропионатът е бързодействащ тестостеронов естер, присъстващ в продукти като Testoviron®.

Тестостерон пропионат има способността да довежда до впечатляващи резултати в ранните етапи на цикъла. Въпреки че действа бързо, това не е най-бързата форма на тестостерон, като суспензията е по-добра в това отношение. Тъй като пропионатът се абсорбира бързо, са необходими чести инжекции, за да се поддържат пикови нива на тестостерон.

Поради това се препоръчва да се инжектира през ден. Инжекциите с тестостерон пропионат могат да бъдат болезнени за много потребители, като редовно ги карат да чувстват болка или дори да накуцват (след инжектиране в крака).

Един мит за тестостерон пропионат е, че е евтин. Това е така, защото цената за една бутилка обикновено е по-ниска от тази на други тестостеронови продукти. Пропионатът обаче се дозира на 100 mg/ml, докато други тестостеронови естери като Cypionate или Enanthate се дозират на 250 mg/ml.

Ползи за тестостерон пропионат

Общите ползи от Testosterone Propionate обикновено са същите като циклирането на всеки друг тестостеронов естер. По този начин потребителите могат да получат приблизително 20lbs чиста мускулна маса (в съчетание с известна загуба на мазнини), когато приемат тестостерон за първи път. Силата също ще се покачи драстично през първите няколко седмици, след което бавно ще продължи да нараства до края на вашия цикъл.

Основната разлика с пропионата е, че резултатите се появяват в по-ранните етапи на цикъла, в сравнение с по-бавните естери (като Enanthate или Cypionate); отнема повече време, за да започне. Въпреки това, крайният резултат ще бъде същият, без значение какъв тестостеронов естер приемате; тъй като всички те са по същество един и същ стероид (те просто достигат пика си по различно време).

Странични ефекти на тестостерон пропионат

Обичайните странични ефекти, свързани с тестостерона са валидни и за пропионат, като:

  • Висок холестерол
  • Повишено кръвно налягане
  • Риск от гинекомастия
  • Мазна кожа и/или акне
  • Косопад
  • Потискане на тестостерона

Повишаването на нивата на LDL холестерола и спадането на нивата на HDL е типично при приемане на стероиди; Въпреки това си струва да се отбележи, че тестостеронът е един от най-малко вредните стероиди за отрицателно въздействие върху холестерола. По този начин обаче кръвното налягане ще се повиши, ако се приемат умерени дози за разумен период от време – това често е управляемо.

Бодибилдърите могат също да приемат добавки с рибено масло, за да контролират кръвното налягане, като приемат 4 грама на ден през целия цикъл. Тестостеронът е естроген, поради което са възможни задържане на вода, подуване на корема и/или гинекомастия.

Въпреки че тестостеронът причинява известна загуба на мазнини (поради неговата андрогенна природа, стимулираща липолизата); използва се главно при натрупване. Поради това много потребители нямат нищо против временния „гладък“, воднист вид.

Коментарите са изключени.