Dyson Vassilias
hello@websi-bg.com
Варна, България
25/06/2024

8 начина да намалите риска и разходите за гражданска

гражданска

Направете колата си по-сигурна с гражданска застраховка

Направето възможно най-трудно някой да открадне колата ви намалява риска и в този процес вероятно ще намали и разходите за застраховка. Можете да направите колата си защитена чрез:

  • проверете при вашия застраховател за какви устройства за сигурност предлага отстъпки
  • монтиране на одобрена аларма или имобилайзер
  • паркиране в гараж или паркомясто, ако е възможно
  • използвайки одобрени устройства за сигурност.

Карайте марка и модел от група с ниска застраховка

Всеки автомобил е разпределен към определена застрахователна група. Това се основава на фактори като цена, колко време отнема ремонта, производителност и функции за безопасност и сигурност. Колкото по-ниска е групата, толкова по-ниски са премиите.

Бъдете точни с вашия пробег

Колкото по-малък е вашият годишен пробег, толкова по-ниска може да е вашата премия. Но това не винаги е така. Така че не подценявайте пробега си, тъй като това може да обезсили застраховката ви при предявяване на иск или да ви накара да пропуснете по-добра сделка.

Карай внимателно

Някои застрахователи ще ви дадат отстъпка, ако не сте щетими. Имайте предвид, че всички застрахователни искове или точки във вашия лиценз ще увеличат премията ви.

Добавяне на втори шофьор

Добавянето на втори шофьор с нисък риск може да намали премията – дори ако той не използва превозното средство много. Докато добавянето на новоквалифициран млад шофьор ще увеличи премията. Но не нарушавайте закона и не обезсилвайте всички искове, като се преструвате, че вторият водач е основният двигател.

Плащайте застраховката на автомобила си годишно

Застрахователите понякога начисляват лихва, ако плащате на месечни вноски. Ако можете да си позволите да платите предварително, ще спестите значителна сума през годината.

Не плащайте за това, което не ви трябва

Проверете какво покритие имате по други финансови продукти. Например, някои пакети за текуща сметка включват покритие за повреда на автомобил. Понякога вашият застраховател или брокер може да се опита да ви продаде добавки, като например покритие на правни разходи. Може да успеете да получите тези продукти по-евтино другаде или може изобщо да не ви трябват.

Обмисля закупуването на покритие за повреда отделно

Ако покритието за повреда е включено във вашата автомобилна застраховка, проверете цената и нивото на покритие. Може да намерите по-добро покритие за същата цена или по-малко другаде.

Защитете или увеличете своя бонус без искове

Вие печелите бонус без искове за всяка година, в която шофирате, без да правите иск по вашата застраховка. Уверете се, че можете да пренесете това, когато сменяте застрахователя. Ако не сте искали пет години или повече, може да си струва да платите допълнителна премия, за да защитите своя бонус без искове.

Проверете своята гражданска отговорност онлайн тук.

Коментарите са изключени.