Dyson Vassilias
hello@websi-bg.com
Варна, България
22/07/2024

5 съвета: грижа за розите във вазата

розите

Стъклена ваза

Розите са може би най-известните цветя от всички. Това най-вероятно е заради символиката. Розите символизират любовта, но и радостта, щастието и обичта. Цветът на розата също има определено символично значение. Дори броят на розите, които подарявате на някого, има специално значение. Когато имате тази специална символика в дома си, искате да й се наслаждавате възможно най-дълго, нали? Правилната грижа за вашите рози е задължителна. В тази статия ви даваме съвети относно грижата за розите, за да можете оптимално да се насладите на красивия си букет от рози. Ето кои са те:

1. Грижа за розите: Стъклена ваза

Най-добре е да поставите вашите рози в стъклена ваза. Вазите, изработени от фаянс, всъщност имат малки пори, в които могат да живеят бактерии, а това е в ущърб на живота на вашите рози.

2. Грижа за розите: Нарежете стъблата по диагонал

Отрежете стъблата на вашите рози под ъгъл с остри и чисти ножици за подрязване. Може да се направи и с остър и чист нож, ако нямате ножица (под ръка). Като режете вашата роза под ъгъл, вие гарантирате, че тя има повече място за абсорбиране на хранителни вещества. Отстранете и листата в долната част на стъблата, които могат да попаднат във водата.

3. Грижа за розите: Рози върху чиста вода

Винаги поставяйте вашите рози върху чиста (хладка) вода. И се уверете, че листата не попадат в чистата вода, ако е необходимо, отстранете още няколко. Бодлите могат да останат във водата. Не забравяйте да добавите (включената) храна за цветя във вашата вазата. И за да получите скок върху нещата, наклонените стъбла не могат да бъдат в контакт с въздуха твърде дълго. Главата на розата в крайна сметка ще започне да увисва.

4. Грижа за розите: Сменяйте ги редовно

Допълвайте редовно водата във вазата с чиста хладка вода. Сменете вазата си с рози след една седмица. Почистете добре вазата, отрежете стъблата отново по диагонал на около 3 см и напълнете отново вазата с хладка вода. Добавете и втората торба с храна за рязани цветя, която идва с всяка поръчка на Surprose.

5. Грижа за розите: Хладно място

Вашите рози се справят най-добре на хладно място без течение. Така че не поставяйте вазата на слънце, до вратата или близо до нагревателя или печката.

Последен съвет от нас. Ако сте получили рози, поставете ги във вода възможно най-скоро или ще омекнат. Случвало ли ви се е това? Навийте розите стегнато в (вестникарска) хартия, сложете ги в студена вода и ги оставете да пренощуват на студено място в къщата. Вероятно те ще са се възстановили до следващата сутрин и най-накрая ще могат да бъдат поставени във вазата. Ако продължите да се грижите добре за вашите рози, те ще останат красиви поне 2 до 3 седмици. Това е оптималното удоволствие, нали?

Готови ли сте за нови рози или искате да изненадате някой друг? Обичате ли розите още повече, след като се грижите добре за тях? А бихте ли искали да зарадвате себе си или някой друг с красивите рози? Изберете букет или няколко отделни рози и използвайте съветите за грижа по-горе, за да се насладите на най-красивите и символични цветя възможно най-дълго.

Коментарите са изключени.