Dyson Vassilias
hello@websi-bg.com
Варна, България
22/07/2024

Шест неща, които трябва да вземете предвид при сключване на планинска застраховка

сключване на планинска застраховка

Ако планирате да направите голям преход или изкачване, вероятно един от първите въпроси, които трябва да си зададете, е каква планинска застраховка трябва да взема? Шест съвета при сключване на планинска застраховка:

Трекингът или катеренето са свързани с присъщи рискове и в случай на нараняване потенциалните разходи за медицинско лечение в чужда държава са огромни. Въпросът е, че искате да имате застраховка, която ще ви накара да се почувствате напълно покрити. Преди да тръгнете на следващото си голямо приключение.

Коя е най-подходящата планинска застраховка за вас

Намирането на най-добрата планинска застраховка обаче не е лесно. След като започнете да четете дребния шрифт на много често срещани доставчици на туристически застраховки, веднага ще забележите, че трекингът или катеренето на голяма надморска височина не се покриват. Или подсказва някои въпросителни относно това какво е покрито и какво не.

Е, премахнахме упоритата работа и играта на отгатване от уравнението, като ви предоставихме честен съвет и съвети за избор на най-добрата застраховка за туризъм, която най-добре отговаря на вашите нужди. Да скочим направо…

Как да изберем най-добрата планинска застраховка за преходи на висока надморска височина

Изборът на правилната планинска застраховка за трекинг на голяма надморска височина не е решение, което трябва да се приема леко. Има големи финансови последици и последици за безопасността, които трябва да имате предвид, ако изберете грешна планинска застраховка за желания от вас маршрут.

Ето шест неща, които трябва да вземете предвид, преди да натиснете бутона „купи“ за следващата си планинска застрахователна полица:

  1. Вижте максималната надморска височина, която планирате да достигнете при следващото си пътуване. Застрахователните полици за планина наистина започват да се различават, когато говорим за 5000 метра или повече.
  2. Знайте дали ще използвате въжета или инструменти за катерене по време на пътуването си.
  3. Проверете при застрахователната компания дали покритието е възможно за високорискова дестинация с активна военна зона. Санкции или други фактори, които застрахователната компания може да сметне за недопустими за покритие.
  4. Вижте дали има добавка „отказ по някаква причина“. Наличието на застраховка за анулиране на пътуване е важно. Ако искате да защитите инвестицията си (т.е. плащане за резервация на пътуване) в случай на неочаквана спешност, която ви пречи да пътувате,
  5. Уверете се, че туристическата застрахователна компания, към която сте склонни, покрива вашата конкретна националност за страната, в която планирате да отидете. Например не всички застрахователни компании покриват американците, пътуващи до Иран.
  6. Прочетете ВСИЧКИ изключения и предимства. Разберете правилата, преди да го купите.

Помощ при сключване на планинска застраховка, вижте тук.

Коментарите са изключени.