Dyson Vassilias
hello@websi-bg.com
Варна, България
22/07/2024

Често задавани въпроси за лазерната епилация

лазерната епилация

Безопасна ли е лазерната епилация?

Повечето хора, които го използват, смятат, че лазерната епилация е безопасна и се понася добре. Не изглежда да има дългосрочни рискове за здравето, свързани с процедурата.

Въпреки това, някои хора могат да изпитат незначителни странични ефекти след лазерна епилация. Хората трябва да помолят своя дерматолог да тества как малка част от кожата реагира на лечението, преди да го направи върху по-голям участък от кожа.

Хората, които желаят да се подложат на лечение с лазерна епилация, винаги трябва да използват напълно квалифициран специалист.

Болезнена ли е лазерната епилация?

Няколко дни след лечението засегнатата кожа може да стане червена и чувствителна. Много хора описват усещането като подобно на слънчево изгаряне. Самият процес обаче обикновено не е болезнен.

Работи ли лазерната епилация?

Терапията с лазерна епилация работи, но рядко постига трайна епилация. Лазерното лечение обаче може значително да намали растежа на косата.

След първото третиране много хора ще останат без косми само за няколко месеца. Космите в крайна сметка ще пораснат отново, въпреки че често са по-фини, по-светли и е по-малко вероятно да бъдат забелязани от преди.

Много хора ще се нуждаят от няколко сесии, за да постигнат по-трайно или задоволително решение на нежеланото окосмяване. Косата може да стане по-светла и по-тънка с всяка следваща сесия. След достатъчно лечения може напълно да спре да расте отново.

Лазерната епилация също може да бъде по-ефективна при тъмна коса. Хората с руса, червеникава или сива коса може да не забележат голяма промяна, тъй като лазерните светлини са привлечени от тъмната коса и често не са успешни при светла коса.

Лазерна епилация по време на бременност

Експертите не препоръчват лазерна епилация при бременни хора. Това е така, защото учените не са извършили никакви изследвания върху хора, които да доказват безопасността на лазерната епилация по време на бременност.

Бременността причинява хормонални промени в тялото на човек. Това обикновено може да доведе до израстване на допълнителни косми на нежелани места. Въпреки че този растеж може да бъде смущаващ, космите често изчезват сами.

Ако космите не изчезнат без помощ, човек може да опита лазерно лечение след бременността си. Лекарите може да ги помолят да изчакат няколко седмици след раждането, преди да получат лечението.

Коментарите са изключени.