Dyson Vassilias
hello@websi-bg.com
Варна, България
22/07/2024

Характеристики на масло Castrol EDGE

масло Castrol

Както споменахме по-горе, линията на марката масло Castrol съдържа много подобни, на пръв поглед, продукти, които имат много сходни етикети. Това сходство обаче е много повърхностно и синтетичните моторни масла Castrol EDGE 5W-30 LL и Castrol EDGE 5W-30 C3, въпреки че са направени на базата на същата революционна технология TITANIUM FST, все още имат значителни разлики в обхвата на приложение.

Характеристики на масло Castrol EDGE

Тайната на революционния характер на основната технология на маслата Castrol TITANIUM FST е, че тя гарантира безопасността на всички елементи на двигателя, базирани на активни титанови съединения, които са известни със своята здравина и издръжливост. Не напразно маркетинговият слоган на това масло звучи като „силата на титана“. Именно титанови съединения укрепват смазочния филм, който предпазва двигателя с вътрешно горене от износване.

Филм с такава якост е особено важен за първото студено стартиране на двигателя, тъй като по това време силата на триене може да причини най-сериозни повреди, както и за работа на празен ход, което силно износва двигателя с вътрешно горене.

Особено забележителен е фактът, че ако смазочният филм се повреди при интензивно натоварване, „умните“ молекулни съединения намират мястото на изтичане и го възстановяват, за да не пропуснат разрушителното действие на силата на триене върху метала.

Като част от глобалния си ангажимент за устойчивост, маслата Castrol EDGE се обработва чрез серия от микрофилтри по време на производството, в съответствие със стандарта Castrol OPMS.

Именно тази комбинация от компоненти на формулата Castrol EDGE ви позволява да увеличите нейните защитни свойства и да намалите степента на увреждане от триене почти наполовина.

  • Castrol EDGE 5W-30LL

Castrol EDGE 5W-30 LL е подходящо за двигатели с вътрешно горене, работещи с бензин и дизел. Има спецификации ACEA C3, MB-Approval 229.31/ 229.51, Porsche C30, VW 504 00/ 507 00 и вискозитетен клас SAE 5W-30. Може да се приложи и към по-ранни версии.

Препоръчва се за тяхното оборудване от водещите световни автомобилни заводи – Mercedes-Benz, Volkswagen, Porsche и др. Когато избирате, обърнете внимание на спецификациите, за да направите правилния избор.

  • Castrol EDGE 5W-30 C3

Castrol EDGE 5W-30 LL е подходящо за двигатели с вътрешно горене, работещи с бензин и дизел. Има спецификации ACEA C3, API SN/CF, BMW Longlife-04, dexos2® (GM-LL-B-025, GM-LL-A-025 : GB2D0715082), MB-Approval 229.31/229.51, Renault RN0700/RN0710, VW 502 00/505 00/505 01. Може да се използва и за по-ранни версии.

Препоръчва се за тяхното оборудване от водещите световни автомобилни заводи – Mercedes-Benz, BMW, Volkswagen, Renault и др. Когато избирате, обърнете внимание на спецификациите, за да направите правилния избор.

Предимства на маслото Castrol EDGE

  1. Повишава краткосрочната и дългосрочната производителност на двигателите с вътрешно горене при различни условия на шофиране.
  2. Намалява количеството отлагания..
  3. Почиства идеално двигателя.
  4. Осигурява максимално ниво на безопасност на двигателя с вътрешно горене при различни видове ускорение и температурни условия.
  5. Помага за оптимизиране на разхода на гориво според вашия стил на шофиране.
  6. Той е високоефективен в широк диапазон от температури на околната среда.

Коментарите са изключени.