Dyson Vassilias
hello@websi-bg.com
Варна, България
25/06/2024

Трябва ли вашата компания да бъде домакин на коледно офис парти?

коледно офис парти

Фирменото офис коледно парти е чудесна възможност да повишите морала на служителите и да завършите годината силно. Дали една компания трябва да организира фирмено коледно парти или не, в крайна сметка трябва да се реши от изпълнителния екип, въпреки че те трябва да потърсят насоки от екипа по човешки ресурси. Преди да реши да организира фирмено коледно парти, компанията трябва да е наясно с потенциалните предимства и недостатъци на организирането на такова.

Предимства на организирането на фирмено коледно офис парти

Моралът на служителите. Фирменото коледно парти може да повиши морала на служителите. Това позволява на служителите да си починат от работа и да празнуват заедно празник, който вероятно се празнува от повечето други служители. Това е възможност да се забавлявате и да се насладите на празничния сезон. Партито може да помогне на служителите да останат мотивирани и да завършат годината на високо ниво.

Ангажираност на служителите. Фирменото коледно парти насърчава ангажираността на служителите. Повечето служители искат да опознаят по-добре своите колеги, което понякога може да е трудно по време на работа. Организирането на фирмено коледно парти дава възможност на служителите да укрепят връзките, които имат помежду си, и да се опознаят по-добре.

Признателността на служителите. Това, което е може би най-важната причина за организиране на коледно офис парти, е възможността компанията да покаже на служителите си своята признателност. Служителите искат да бъдат оценени и утвърдени за работата, която вършат. На фирмено коледно парти работодателят може да отдели време. За да покаже и каже на служителите колко много оценяват всичко, което правят.

Годишен преглед. Фирменото коледно парти дава възможност на работодателя да направи преглед на годината с компанията. Често този преглед се случва, когато главен изпълнителен директор предоставя адрес на синдиката на цялата компания. И ги уведомява какво е успяла да постигне компанията през годината и какво да очаква с нетърпение през следващата година. Важно е служителят да чуе постиженията на компанията и да му даде цели, които да очаква с нетърпение.

Недостатъци на организирането на фирмено коледно офис парти

Финансова тежест. Една компания никога не трябва да се опитва да бъде евтина със своите служители, но все пак трябва да се стреми да бъде финансово интелигентна. Един потенциален недостатък на фирменото коледно парти е финансовата тежест за компанията. Преди да бъде домакин на фирмено коледно парти, компанията трябва да се увери, че разполага с необходимите средства за събитието.

Служителите се чувстват задължени да си присъстват. Едно от най-големите опасения при организирането на коледно офис парти е, че служителите може да се почувстват задължени да отидат. Някои служители не се радват на големи социални събирания или събития извън работа. Какъвто и да е случаят, организирането на фирмено коледно парти може да предизвика безпокойство у някои служители, защото може да се почувстват задължени да отидат поради социален натиск или страх да не изглеждат зле пред шефа си. Важно е компаниите да заявят на служителите си, че не са задължени да ходят на фирмени офис коледни партита, ако не желаят.

Коментарите са изключени.