Dyson Vassilias
hello@websi-bg.com
Варна, България
22/07/2024

Различните видове килими за детска стая

Различните видове килими за детска стая

Ако има цел да закупите най-доброто от килимите за детска стая, тогава при избора на продукт трябва да се ръководите от прости правила.

Важно за килими в детската стая

Важно е килимът да бъде избран според предназначението му. Килими с дълги ресни или косъм поради възможни проблеми с почистването не се избират за подреждане на игралната зона. Тези килими са идеални за зона за отдих, близо до леглото.

Нощните килими за детска стая могат да са

 • с изображение или под формата на приказен герой (Русалки от TM Arte-Espina, Принцеси от Confetti,);
 • във формата или с модел на животно (Мечки, Овце, Пеперуди, Кучета от марката Confetti);
 • под формата на транспорт, като Машината от Arte-Espina;
 • обща тематика (морска тема от Confetti, футбол, замък на принцеса и други).

Килими с миеща се повърхност, като Dwinguler (Dwinguler), или с къса, плътна купчина, купете за учебна и / или зона за игра. Те са лесни за почистване, измиване от замърсявания, които са неизбежни по време на игра.

Развиващи и игрални килими за детска стая могат да бъдат:

 • едностранни (подложки за игра с конфети);
 • двустранно (игра детски килими Dwinguler).

Дизайн и тема на килимите за детска стая:

 • игрови и развлекателни (под формата на град със сгради и пътища – Town; под формата на магическа земя с животни – Safari, Dino Adventure; изобразяваща детска игра за скачане);
 • образователни (математика с числа, английска азбука, карта на света).

Качеството и безопасността на килимите в детската стая

Те трябва да бъдат потвърдени със съответните сертификати. Ето защо е препоръчително да изберете продукти от известни производители, например Arte-Espina, Confetti, Dwinguler, представени в каталога на онлайн магазина Satin.

Безопасността и хипоалергенността на килимите за детска стая се постига чрез използването на висококачествени материали:

 • акрил;
 • полиестер;
 • полиамид.
Детските килими трябва да имат нехлъзгаща се задна страна (особено внимателно трябва да ги избирате в стаи с покритие под формата на ламинат, паркет).

Ръбът на детските килими трябва да бъде добре обработен, а самата купчина или бримките на платното не трябва да изпадат и да се износват бързо.

За детските стаи, в които ще живее или играе дете на прохождаща възраст, е препоръчително да изберете меки и дебели килими, за да може материята на продукта да компенсира евентуални удари и падания. В това отношение са интересни продуктите на TM Dwinguler, които имат специален слой „възглавница“.

Килимите за детска стая, освен своята практичност и функционалност, внасят особен чар в интериора и гарантират уют и комфорт на престоя.

Коментарите са изключени.