Dyson Vassilias
hello@websi-bg.com
Варна, България
25/06/2024

Премахване на имобилайзер принудително

Премахване на имобилайзер принудително

Премахване на имобилайзер принудително

Автомобилите винаги са били под прицела на автокрадците.

Сигурността е изключително важна и производителите на автомобили сериозно мислят по въпроса как да предпазят купувачите от проблеми. Именно затова е изобретено и разработено специално устройство против кражба – имобилайзер, който по електронен път лишава автомобила от възможността да се движи.

Понякога обаче системата се срива, което води до блокиране на устройството. В такива случаи, както и да се опитваме, системата изисква задължително отключване, иначе колата Ви няма да мръдне.

Ще се постараем да разкажем как да бъде деактивиран имобилайзерът в колата Ви.

Тъй като инструментът е създаден предназначен с цел предпазване на автомобила от кражба, достъпът до неговото активиране и деактивиране е достъпен изключително за собственика на автомобила. Имобилайзерът може да бъде контактен, изисква ключ с ръчно въвеждане на код, който е безконтактен, скрит под вътрешната облицовка, за да го включите и изключите, имате нужда от специален ключ под формата на ключодържател или карта.

Повечето съвременни автомобили имат вградени имобилайзери от производителя.

Първоначално всички фабрично вградени имобилайзери не са програмирани, тоест защитната им функция е деактивирана. Най-често програмата се настройва от специалист още при продажбата на автомобила или собственикът я активира сам. В комплекта има три ключа, два от които работят, а един, червен, е предназначен за обучение на системата.

По натам ще разгледаме подробно случаите, причините, поради които имобилайзерът се премахва.

Предимството на такъв продукт пред наличната аларма против кражба е, че той е скрит от любопитни очи и не се усеща, докато нарушителят, който е проникнал в кабината, не се опита да запали колата. Напоследък все по-популярни стават имобилайзерите, които позволяват на крадеца да запали колата и дори да я откара на определено разстояние. Устройството се активира след зададено време, когато крадецът преодолее част от пътя си. В резултат на това колата спира по средата на пътя и крадецът, който е губещ и няма друг избор, освен да я изостави и да изчезне самият той.

Повече информация можете да намерите тук.

Коментарите са изключени.