Dyson Vassilias
hello@websi-bg.com
Варна, България
16/04/2024

Предплатени адвокатски услуги- същност и предимства

Предплатени адвокатски услуги - същност и предимства

Може би най-рентабилният начин за собствениците на малък бизнес да получат правен съвет е чрез предплатен план за адвокатски услуги. Тези планове предоставят на компаниите достъп до правни съвети и адвокатски услуги срещу една ниска месечна такса. Предплатените фирми се сравняват с организациите за поддържане на здравето (HMO), защото предлагат широка гама от услуги на една ниска, фиксирана цена.

Концепции в адвокадските услуги

Тази предплатена концепция е въведена от Caldwell Legal, САЩ през 1967 г. Тя все още е една от най-големите предплатени фирми. Той предлага програмата, която е достъпна във всичките 50 щата. Във всеки полеви офис в Колдуел адвокатите предоставят консултации по телефона, преглед на документи, писма и други услуги, всичко това срещу 20 долара на месец. Планът включва неограничени часове безплатни консултации по телефона. Това изглежда като много услуги за много малко пари, но изследване, направено от Колдуел, показва, че 73 процента от правните проблеми могат да бъдат разрешени с едно телефонно обаждане. Ако са необходими по-обширни услуги, се прилагат допълнителни такси при натрупването им.

 

Друга компания, която се превърна в една от най-големите и известни предплатени юридически фирми, е основана през 1972 г. в Ада, Оклахома. Те създадоха програма, която по същество позволява на собствениците на малък бизнес да закупят „правна застраховка“, подобно на това, че биха закупили здравна застраховка. Програмата се нарича Предплатен план за правна защита на малък бизнес и е достъпна само за компании с печалба, които имат по-малко от 20 служители и 2 милиона долара или по-малко брутен доход.

 

Предплатени договори с една адвокатска кантора във всеки щат, в който извършва дейност, обикновено много добре оценена фирма, която иначе би могла да бъде недостъпна за собствениците на малък бизнес. Точно както при здравното осигуряване, малките предприятия плащат месечна премия, обикновено по-малко от $100 на месец. Срещу тази такса на предплатените клиенти се гарантират много услуги, включително 10 основни предимства.

 

 

Фирмите, които предоставят предплатени адвокатски услуги обикновено предоставят пакет, който включва някаква комбинация от следното:

  • Правни консултантски услуги – Включват безплатни обаждания до адвокат и до един час проучване.
  • Услуги за правна кореспонденция – Компанията ще пише от името на собственика на бизнеса по едно писмо за правен предмет на година като част от плана. Допълнителни писма се предлагат с 25 процента отстъпка.
  • Определени консултации – Адвокат ще предостави безплатни консултации по телефона за определени правни въпроси. Включени са и две допълнителни телефонни консултации до 30 минути всяка за определени правни ситуации.
  • Основен преглед на договора – Включва до три договора от 15 страници или по-малко, прегледани всеки месец, преди собственикът на бизнеса да подпише.
  • Изпълнен преглед на документи – Адвокат ще преглежда един подписан договор с дължина до 10 страници всеки месец и ще съветва (по телефона) какви опции има собственикът на бизнеса по отношение на подписания документ.
  • Преглед на правни документи—Адвокатът ще преглежда три бизнес документа с до 15 страници всеки месец.
  • Първоначални писма за събиране на дългове – Адвокатът ще напише до 10 първоначални писма за събиране на дългове всеки месец.
  • Съдебна защита – включва до 60 часа от времето на адвоката, когато фирмата е посочена като ответник или ответник по дело. Всяка година, когато бизнесът остава в плана, допълнителни 60 часа се предоставят безплатно, като максимумът от 300 часа се достига след пет години в плана.
  • Услуги с намалени такси – Осигурява 25 процента отстъпка от нормалната корпоративна почасова ставка на адвоката за правни услуги.
  • Услуги с намалени такси за непредвидени случаи—Осигурява пет процента отстъпка от корпоративната такса за непредвидени случаи на адвоката за случаи от непредвидени случаи.

 

 

Предимствата на предплатените адвокатски услуги

 

Спестяване на средства

Основното предимство, свързано с предплатените правни услуги, е спестяването. „Най-голямата полза от предплатения правен план е, че той предоставя начин за намаляване на разходите за правни услуги за собствениците на малък бизнес, като същевременно осигурява по-голям достъп до правната система. Например, типичен предплатен план може да таксува $125 на час за адвокатски хонорари, плюс месечната премия, която може да варира от $40 до $100 на месец. Без плана хонорарите на адвокатите скачат до $180 до $350 на час, като хонорарът от няколко хиляди долара често се изисква предварително.

 

Качествена адвокатска услуга

Качествената адвокатска услуга е друго обещание на повечето предплатени планове. Например, един план изисква неговите адвокати да имат минимум 15 години стаж, опит в бизнес правото, благоприятна оценка от Martindale-Hubbel (оценъчната служба на Американската адвокатска асоциация) и чисто досие, което не показва индикации за етично или искове за злоупотреби срещу адвоката. Разбира се, тези услуги се различават по качество, точно както адвокатите като група се различават по качество. Собствениците на малък бизнес трябва да проучат, преди да се регистрират в услуга. Всяка година има нови, които се присъединяват към индустрията. Например, Lawyers Assurance Group of America поддържа 20 франчайза в Съединените щати.

 

 

Малкият бизнес се чувства значим

Друго предимство на предплатените планове е техният размер. Тъй като обединяват стотици малки предприятия, те незабавно се превръщат в едни от най-големите клиенти на всяка фирма, която управлява сметката на плана. Това е огромна полза за собствениците на малък бизнес. Един собственик сам по себе си ще бъде много малка част от бизнеса на всяка адвокатска кантора. Като част от предплатения план обаче малкият бизнес става част от много важен клиент. Който адвокатската кантора иска да запази щастлива, за да осигури непрекъснат бизнес. Подобно на HMO, предплатените планове предлагат сила за колективно договаряне. Тъй като адвокатите смятат, че си струва да предложат услуги на ниска цена на членовете на плана поради големия обем бизнес, който се генерира.

 

По-достъпни правни съвети

Предплатените планове също така улесняват малките предприятия да практикуват превантивно право, вместо да реагират на кризи. Без плана е по-вероятно собственикът на бизнес да рискува във всяка ситуация и да се надява. Че няма да възникнат правни проблеми. Това е така, защото искането за правен съвет може да бъде толкова скъпо. Планът обаче прави съветите лесно достъпни и насърчава собствениците да се възползват от тях. Така че малките проблеми да не станат големи проблеми.

Коментарите са изключени.