Dyson Vassilias
hello@websi-bg.com
Варна, България
23/05/2024

Предаване на коли за скрап

коли за скрап

Юридическа регистрация за коли за скрап

Само неговият законен собственик или лице  има право да се отърве от автомобила, в противен случай съществува риск от образуване на дело за кражба. На практика съществуват два начина да продадете коли за скрап.

След дерегистрация. Собственикът идва в КАТ и подава заявление, предава номерата. Отделно те подписват отказ от използване на лицензирани части от тялото и мотора. Този подход е най-безопасният и не оставя вратички за измамниците. Всичко се обработва бързо и без излишно чакане, а от документите са необходими само общ паспорт, номера и талон за регистрация на стария автомобил.

Без теглене. Освен това е законно. Собственикът просто ни се обажда и поръчва извозването на автомобила за старо желязо, като запазва талона и номерата на автомобила.

След демонтирането и отстраняването на останките от колата, те трябва да се свържат с данъчната служба. Ако това не бъде направено, данъчните власти пак ще начислят транспортния данък, въпреки факта, че самият транспорт вече не съществува.

Защо ние?

Бързото подготвяне и предаване на автомобила за метален скрап е най-доброто нещо, което трябва да направите, ако стане ясно, че дори основен ремонт не може да коригира ситуацията, колата е „заминала“. Но колкото по-дълго стои на улицата, толкова по-малко можете да получите за нея. На какво може да разчитате за да предадем Вашата кола за скрап?

  • ще вземем всяка кола, нейното състояние няма да се превърне в пречка за нас;
  • ще изрежем и изрежем скелета на място;
  • не се нуждаем от посредници за изхвърляне;
  • ние сами ще почистим каросерията и ще източим работните течности;
  • ще координираме всички етапи на сделката без скрити и сложни моменти;
  • ние ще пристигнем във всеки ден от седмицата, в удобно време.

Цената на бракуване на автомобил зависи от степента на разрушения и ръжда. При сделката те се отблъскват от нетното тегло – тоест без всички допълнителни компоненти. Затова не чакайте колата Ви най-накрая да се превърне в купчина ръждясали парчета, а поръчайте камион за теглене. 

Коментарите са изключени.