Dyson Vassilias
hello@websi-bg.com
Варна, България
23/05/2024

Прахосмукачки за автомивка – всичко за миене и почистване

Прахосмукачки за автомивка

Прахосмукачки за автомивка. Основната функция на всяка автомивка е да почиства каросерията на автомобила от мръсотия. Използваните методи са различни – контактни и безконтактни. Разбира се, колата трябва да е чиста не само отвън, но и отвътре. Много по-приятно е както за шофьора, така и за пътника да шофира, докато седи в добре поддържан салон на колата. За да се гарантира чистотата на интериора на автомобила, само събирането на боклука и почистването на повърхностите няма да са достатъчни. Необходимо е да се премахнат също прах и малки частици,  евентуално мръсотия, пясък, които могат да бъдат внесени в колата с обувки. Само прахосмукачка може да се справи с такава задача – в противен случай процесът ще стане много трудоемък и отнема много време.

Прахосмукачката за автомивка днес е задължителна. Това почистващо устройство се сравнява благоприятно със стационарното почистващо оборудване с високата си степен на мобилност, способността за ефективно почистване на интериора на автомобила със специални дюзи за цепнатини и извършване както на сухо, така и на мокро почистване на текстил.

В автомивки от почти всякакъв тип можете да заплатите и ползвате услугата за почистване на интериора с прахосмукачка. Прахосмукачката за автомивка може да бъде както обикновена – сух тип, така и миеща – със специални почистващи препарати. Обикновено такива прахосмукачки се използват при така нареченото сухо почистване на интериора.

Използване на прахосмукачки за автомивка

Значителна част от собствениците на автомобили не използват прахосмукачка за да почистват сами, а оставят тази процедура на служител на автомивка.

Има обаче още два варианта. Първият е да си купите собствена прахосмукачка. Вторият е да използвате прахосмукачката срещу монети на автомивката. В автомивките на самообслужване често има инсталации с такива устройства, които могат да се използват срещу заплащане на малка сума. Тези устройства са професионални и не се различават по нищо от тези, използвани от автосервизите.

Предимството на използването на прахосмукачка на самообслужване на автомивка е тяхната несравнимо по-висока мощност от масово използваните битови модели за шофьори.

Освен това, като плаща малка сума пари и почиства колата с прахосмукачка, шофьорът не губи ресурса на собственото си устройство и следователно има някои спестявания.

Освен това си струва да се отбележи, че повечето евтини модели прахосмукачки за автомобили не са надеждни и издръжливи устройства. Дори често се развалят още след няколко употреби.

Коментарите са изключени.