Dyson Vassilias
hello@websi-bg.com
Варна, България
25/06/2024

По-скъпа ли е застраховката на електромобил?

застраховането на електромобил

Резюме относно застраховката на електомобил

Застраховането на електрически автомобил е също толкова лесно, колкото и застраховане на автомобил с двигател с вътрешно горене. Въпреки че застраховането на електрически автомобил  струва малко повече.

  • Повечето големи застрахователи вече покриват електрически автомобили.
  • Застраховката за електрически автомобили е по-скъпа от конвенционалната застраховка, поради необходимостта от специализирани части и обслужване.
  • Има специализирани застрахователни компании за електрически автомобили, които предлагат персонализирани полици за превозни средства с ниски емисии.

Всички масови застрахователни компании застраховат ли електрически автомобили?

Повечето масови застрахователни компании вече застраховат електрически автомобили. Въпреки някои трудности в ранните дни на електрическите автомобили, фирмите вече са интегрирали електромобили в своите системи за котировки.

Това е страхотна новина за шофьорите. Тъй като помага да се направи застраховката на електрически автомобил толкова лесна, колкото застраховката на бензинов/дизелов автомобил.

Някои производители на превозни средства предоставят застрахователни пакети като опция на клиентите, както при традиционните превозни средства с двигател с вътрешно горене (ICE).

Ако масовият застраховател не предлага премиите или услугата, от която се нуждаете, специализираните застрахователни компании за електрически автомобили могат да предложат по-специализирани полици за превозни средства с ниски емисии.

С всички тези опции е по-лесно да намерите застраховка за електрически автомобили сега, отколкото когато електромобилите за първи път излязоха на улицата

Съвет: Най-добрият начин да се уверите, че получавате най-добрата сделка е да сравните офертите за автомобилни застраховки от възможно най-много доставчици. Препоръчваме да използвате сайтове за сравнение на цените и да изпробвате директно шепа препоръчани застрахователи.

Защо застраховката на електромобил струва повече?

Тъй като електрическите автомобили работят по различен начин (и са по-рядко срещани от) традиционните превозни средства с ICE, те представляват някои уникални проблеми за застрахователите, като например:

  • Разходи за специализирани части.
  • Ремонт от специализирани механици.
  • Скъпи батерии.

В момента това означава, че застрахователните полици за електрически автомобили са малко по-скъпи от еквивалентно превозно средство.

Тъй като все повече електрически превозни средства стават достъпни. И със забраната на правителството за нови бензинови и дизелови автомобили, която влиза в сила през 2030 г., цената на застраховката ще намалее и в крайна сметка ще стане по-евтина от техните колеги с ICE.

Съвет: Ако наемате батерията си по договор, различен от притежаването на превозното средство, важно е да уведомите застрахователната си компания за това, за да предотвратите проблеми, ако се наложи иск.

Разгледайте обширната информация за застраховките – от видове покрития до начини за спестяване на разходи. Направете информиран избор и защитете себе си и своите активи.

Коментарите са изключени.