Dyson Vassilias
hello@websi-bg.com
Варна, България
23/05/2024

Основни въпроси и отговори при избор на уред за миене на под

избор на уред за миене на под

Какъв размер уред за миене на под ми трябва? Кои са сновните въпроси и отговори при избор на уред за миене на под. Огледайте подовата площ, която искате да почистите. Намерете най-тясната врата или проход, през който трябва да можете да преминете с вашия подочистач. Това ще ви каже максималната ширина на уреда за почистване на пода, която можете да закупите.

След това помислете колко препятствия трябва да почистите наоколо и колко отворено е вашето пространство. Почиствате ли училищен физкултурен салон с чист под? Болнични отделения с дълги етажи и малки препятствия? Трябва ли да почистите кафене със столове и маси, препречващи пътя ви? Бихте ли искали да можете да почиствате и тоалетните? И какъв е общият квадратен метър подова площ, която все пак трябва да почистите?

На батерий или електрическа машина на под – коя е най-добрата?

При някои подопочистващи машини имате възможност за модели с батерии или електрически (захранвани с кабел). Има плюсове и минуси, които трябва да се вземат предвид и при двете.

Голямото предимство на акумулаторните подочистачки е мобилността и свободата на движение. Нямате кабели, които се влачат зад вас, когато почиствате, което може да представлява опасност за безопасността, както и да възпрепятства производителността на почистването.

Недостатъкът на акумулаторните автоматични скрубери е първоначалната цена – те са по-скъпи от електрическите или с кабелни скрубери. (Забележка: Вашите оперативни разходи може да са по-високи с електрическите автоматични скрубери поради по-високите разходи за труд поради необходимост от смяна на захранващите точки по време на почистване)

Ако имате малка площ, която можете да почистите, без да се налага да сменяте електрическите контакти (т.е. на не повече от 15-20 м от електрически контакт – повечето марки електрически авточистачки имат дължина на кабела в този диапазон), електрическата чистачка може да е подходяща.

Ако имате по-големи площи за почистване, като дълги проходи и/или мебели и ъгли, които да почиствате наоколо, определено ще бъдете по-добре с акумулаторен скрубер. Електрическите машини за миене на подове ще бъдат истинска болка за работа в тези сценарии.

Къде ще съхранявате вашата уред за миене на под

Някои уреди за миене на под са обемисти и изискват по-голяма площ за съхранение. Ако имате ограничено пространство, скрубер, който е „вертикално проектиран“ с много по-малък отпечатък, би бил интелигентен вариант.

Има ли ползи за околната среда избора ми на уред за миене на под

Почти всяка машина за почистване на под ще използва по-малко вода от традиционното почистване, така че ако в момента почиствате и преминавате към скрубер, това ще бъде стъпка в правилната посока! Въпреки това не всички скрубери за подове са равни по отношение на околната среда. Ако тези аспекти са важни за вас, обърнете внимание на всички данни за околната среда. Има ли модел, който използва по-малко вода? Някои скрубери имат специален дизайн на четките, за да се сведе до минимум употребата на вода и химикали. Производителят изпълнява ли допълнителни екологични програми за своите продукти? Някои производители имат страхотни екологични инициативи, които подкрепят въз основа на продажбите на своите машини.

Имате въпроси за избор на уред за миене на под, вижте отговорите на Kamakbg.com

Коментарите са изключени.