Dyson Vassilias
hello@websi-bg.com
Варна, България
22/07/2024

Къде е добре да поставите Вашата градинска люлка

градинска люлка

Много люлки се доставят с допълнителни дъждобрани и мрежи против комари в същата цветова схема като тапицерията на седалката на градинска люлка.

Необходимо е да изберете място, където ще стои Вашата градинска люлка. В беседката или в дълбините на терасата градинската люлка ще бъде защитена от дъжд, вятър и изгарящо слънце. Тук можете да монтирате, както метални, така и дървени градински люлки. Без да се притеснявате много за тяхната безопасност и за допълнителни средства за подслон за тези, които ще седят на тях.

Такъв избор на място ще Ви позволи да не мислите за дизайна на люлеещите се крака. И наличието на рафтове и подложки, защото в беседката или на терасата винаги има възможност да преместите допълнителна маса към люлката.

Трябва обаче да обърнете внимание на размерите на градинската люлка. Не всяка тераса и не всяка беседка ще побере градинска люлка за четирима души.

Външните градински  люлки трябва да отговарят на по-строги критерии. На първо място, трябва да обърнете внимание на краката на люлката. Ако са моделирани върху краката на обикновени пейки, най-добре е да ги поставите върху плочка или специално уплътнено и подготвено парче земя.

В противен случай те бързо ще прокарат рохкава почва или ще съсипят моравата. За морава, пясък, мека земя са подходящи само градински люлки, чиито крака са направени под формата на дъги.

Навсякъде, където има градинска люлка, по време на отсъствието на собствениците на обекта. Най-добре е да извадите матраците и възглавниците от люлката в стаята. Така можете да избегнете мухъл, излишно замърсяване и значително да удължите техния експлоатационен живот. 

За зимата градинските люлки трябва да бъдат прибрани на закрито, за да се избегнат повреди под тежестта на снега, от силни студове и пориви на вятъра. Съхранявайте Вашата градинска люлка правилно. И през настъпването на топлия сезон отново ще можете да й се радвате през цялото време.

Коментарите са изключени.