Dyson Vassilias
hello@websi-bg.com
Варна, България
22/07/2024

Кой метод за избелване на зъби да избера?

избелване на зъби

Варианти на избелване на зъби

Какъвто и метод за избелване на зъбите да изберете, трябва да започнете преди всичко с консултация със специалист.

Избелването на зъбите е естетична процедура, насочена към изсветляване на зъбния емайл. Избелващата процедура може да се извърши както в клиниката, така и у дома.

Нашите специалисти използват модерната избелваща система ZOOM 4, която дава отлични резултати, без да уврежда венците и зъбите. Избелващата процедура е безболезнена и дава добър ефект дори при изразена промяна в цвета на зъбния емайл.

Избелване на зъбите с лампа Beyond Polus

Компанията зад идеята за тази уникална система за избелване на зъби е водещ производител и доставчик на високотехнологично професионално оборудване за пазара на естетичната стоматология.

При създаването на устройството разработчиците на професионалната избелваща система са се фокусирали върху три основни условия: безопасност, максимален ефект и комфорт за пациента.

Принципът на действие на това избелване на зъби се основава на студено изсветляване със специална лампа, включваща LED източник на светлина без нажежаема жичка и използване на халогенна светлина за видим краен резултат от процедурата.

При използване на лампата Beyond Polus рискът от нагряване и последващо увреждане на емайла е абсолютно елиминиран, а повърхността на зъбите остава напълно здрава.

Как става избелването на зъбите с лампа Beyond Polus?

Преглед и оценка на оралното здраве

Преди началото на избелващите процедури специалистът провежда пълна диагностика на устната кухина. По време на прегледа се оценяват показатели като наличие на възможност за изсветляване, наличие на заболявания и противопоказания за процедури, както и общото здравословно състояние на зъбите и венците.

Провеждане на професионална хигиена

Преди абсолютно всеки вид избелване на зъби е необходимо да се извърши дълбоко почистване на повърхността на емайла, за да се отстрани плаката и зъбния камък. В противен случай депозитите ще попречат на качеството на процедурата. В допълнение, почистването ще ви позволи да определите естествения нюанс на вашите зъби и да изберете подходящата степен на избелване.

Подготовка за процедурата за избелване на зъбите

На пациента се поставят предпазни очила, поставя се ретрактор за устни и лигавицата се изолира с течен кофердам.

Нанасяне на избелващ състав

Избелващият гел от системата Beyond Polus се нанася върху зъбите, след което лекарят преминава директно към процедурата за избелване на зъбите с избелваща лампа.

Монтаж на лампа

Под въздействие на светлина гелът се активира. Попадайки в тъканта на дентина, С-връзките на пигмента се разкъсват, в резултат на което пигментът и съответно зъбът изсветляват. Нанасянето и активирането на гела се извършва в три цикъла по 10 минути. Цялата процедура отнема около час.

Укрепване на емайла

В края на процедурата от избелването на зъби върху зъбите се нанася укрепващ гел за предотвратяване на евентуална чувствителност и обогатяване на зъбните тъкани с полезни микроелементи.

Избелващ резултат

Резултатът става забележим веднага след приключване на работата на специалиста. Студеното избелване с лампа Beyond ви позволява да изсветлите емайла си средно със 7-10 нюанса.

 

Коментарите са изключени.