Dyson Vassilias
hello@websi-bg.com
Варна, България
23/05/2024

Козметика за лице през лятото за сияйна кожа

Козметика за лице през лятото за сияйна кожа

Лятото е точно зад ъгъла, което означава по-дълги дни, по-топло време и много събития на открито и събирания. Също така е чудесен момент да прразгледате козметиката си за лице, за да сте сигурни, че кожата Ви е защитена от слънцето. Ето каква козметика за лице през лятото Ви е необходима, за да поддържате кожата си здрава и блестяща през целия сезон. Това са нашите шест топ съвета за здрава лятна кожа.

 

Изберете минимален грим

През по-топлите летни дни носенето на много грим може да се почувства от лицето Ви, сякаш имате ненужен слой. Плюс това, когато се потите, вероятно ще се плъзга и плъзга през целия ден. Изборът на минимален грим през лятото може да даде на кожата ви така необходимата почивка. Така че следващия път, когато посегнете към основата си с пълно покритие в ден, когато не сте готови, помислете вместо това да преминете към оцветен SPF или точков коректор, за да може кожата ви да диша малко! Това също може да ви помогне да избегнете обриви, които са често срещани през лятото.

 

Друга козметика за лице през лятото са Ексфолирайте

Тъй като сме навън и обикновено се потим малко повече през лятото, може да сте склонни към обриви и запушени пори през този сезон. Това е времето, където последователността в ексфолирането ще бъде полезна! През лятото ексфолирайте лицето си поне 2-3 пъти седмично, за да отстраните мъртвите кожни клетки и да освободите кожата си от натрупаната пот, мръсотия или грим.

 

Поддържайте кожата си хидратирана

Не разчитайте за това само на козметиката за лице. Поддържането на кожата Ви хидратирана започва отвътре! През лятото се уверете, че получавате своите 8 литра вода на ден или повече. Не само ще се почувствате по-добре, но и кожата ви ще изглежда по-добре. За някои хора пиенето на вода и носенето на добър SPF може би е единственият овлажнител, от който се нуждаете през целия ден. За тези с особено суха кожа може също да искате да носите както SPF, така и лек овлажнител през деня, както и вашия по-дебел овлажнител през нощта.

 

Доверете се на антиоксидантите

Серумът с витамин С е чудесен целогодишен продукт, но е особено полезен през лятото. Когато сме навън по-често и слънцето е по-силно, сме по-склонни да развием тъмни или слънчеви петна. Витамин С може да помогне за предотвратяване на образуването на тази хиперпигментация, поради което е един от най-добрите летни продукти, който трябва да е част от козметиката Ви за лице. Освен това осигурява известна естествена слънцезащита (но не може да се използва вместо SPF) и помага за стимулиране на производството на колаген.

 

 

Лекувайте щетите от слънцето сега и по-късно

Ако вече имате известна хиперпигментация от миналото лято или предишни лета, важно е да я лекувате сега, за да не потъмнее това лято. Съвременните козметики за лице разполагат с гама от лечения и продукти за хиперпигментация, за да подготвите кожата си за лятото.

 

В края на лятото, дори и да сте били последователни в рутинната си грижа за кожата. Все още можете да получите известна хиперпигментация. За щастие, тази нова хиперпигментация може да бъде по-лесна за изтриване от увреждането от слънцето, което съществува от известно време. В края на лятото не забравяйте да запомните кои продукти от козметиката за лице са Ви подействали най-добре.

 

Още козметика за лице през лятото можте да немерите тук.

 

Коментарите са изключени.