Dyson Vassilias
hello@websi-bg.com
Варна, България
23/05/2024

Как става миенето на пътищата?

Как става миенето на пътищата?

Как става миенето на пътищата?

„Първо, ние не просто изливаме вода по улиците, за да ги освежим, както много хора си мислят, но моята. Тоест, нашата основна задача е да направим пътя чист. Ние измиваме от него прах, пясък, окосена трева. канализация, част остава на бордюра. Ако е необходимо, тогава шефът ще изпрати техника или хора, които ще съберат боклука, и е много по-лесно да го направи след нас, – казва шофьорът по пътя.- Миячите за поливане отиват до улиците на града всеки ден и всяка нощ, а не само в жегата. Започваме да работим веднага, щом се установи положителната температура на въздуха.“

През лятото е необходимо миене на пътищата,

за да се поддържа редовно чистотата – така че в града ще има по-малко прах. В жегите, разбира се, има повече работа. Машини мокрят и охлаждат горещ асфалт, за да го направят по-малко деформиран:

„Опитайте се да не бършете мебелите няколко седмици. Същото е и с пътищата – имаме ги чисти, защото се мият и почистват редовно. Ако не ги почистите, веднага ще се забележи. При сухо време, прах ще се вдига от колелата в колона, обитателите на апартаменти, разположени покрай пътното платно, няма да могат да отворят прозорците. Освен нашите машини, пътните служби разполагат с много друга почистваща техника: тип „бродуей“, видове прахосмукачки. Всички те не са взаимозаменяеми, всеки тип се справя по-добре с определена задача“.

Услугата по почистването и миенето на улиците, пътищата, площадите

е само част от списъка с дейности, които се предлагат от специализираните фирми. Тези фирми разполагат с цистерни за вода, които на практика се наричат с името водоноски.

Съществуват различни варианти на измиване на улиците с водоноски. Като необходимостта от ползване на водоноска може да се изиска не само през определен сезон, а и в различни ситуации като миене на улици, на подземни паркинги, на площади, също на големи халетав които се съхраняват различен вид продукти.

Също се ползват водоструйки за измиване на на подземни паркинги  и гаражи на големите търговски обекти или бизнес сгради, също и на жилищни кооперации.

 

Повече информация на www.evrokanal.net

Коментарите са изключени.