Dyson Vassilias
hello@websi-bg.com
Варна, България
22/07/2024

Как действа огнезащитната боя

Огнезащитна боя

Работи ли огнезащитна боя

Огнеупорните бои със сигурност не гарантират, че никога няма да възникне пожар в дома ви. Нито ще спрат огъня, който е угаснал. Това, което огнезащитните покрития предлагат е по-добра противопожарна защита във вашия дом, офис или всяка сграда. Където те се използват за забавяне на развитието на пожари. В извънредна ситуация това може да Ви осигури жизненоважните минути. Необходими, за да отведете вас и вашите близки на безопасно място.

Огнезащитните бои помагат да защитите вашия дом или сграда. Те отговарят на стандартите и разпоредбите за пожарна безопасност, като същевременно предлагат на собственика на жилище спокойствие и сигурност. Ще се почувствате малко по-сигурни, като знаете, че в случай на пожар ще имате толкова жизненоважно допълнително време. То е необходимо за да стигнете до безопасно място. Въпреки че домът Ви вероятно ще избегне най-лошите потенциални щети. Също и има по-голям шанс да остане структурно здрав с това допълнително време на разположение на пожарните служби, за да потушат пламъците.

 

Как действа огнезащитна боя

Огнеупорните бои могат да се нанасят върху подове, стени и тавани, практически всяка повърхност, която искате да направите огнеустойчива, с цел забавяне или спиране на разпространението на огъня във вашия дом или офис.

Запознатите с огнения триъгълник ще знаят, че пожарът се нуждае от три елемента, за да се разпространи; топлина, кислород и гориво. Използването на огнезащитни бои във вашия дом или офис се бори с пожара по два начина. Той защитава повърхността Ви, намалявайки количеството гориво, достъпно за огъня, като по този начин премахва третия елемент от огнения триъгълник и значително забавя разпространението на огъня.

Докато потискащият пламъка газ, отделен при интензивна топлина, също ограничава количеството кислород, достъпно за огъня, за да запали горивото, т.е. строителните материали на вашия дом.

Тези противопожарни качества могат да забавят разпространението на огъня във вашия дом с нещо от 30 минути до 3 часа, което позволява на противопожарните служби допълнително време да овладеят пламъците и да намалят степента на щетите от пожар във вашия дом.

 

Работи ли огнезащитната боя върху дърво

Независимо дали става дума за вашия градински навес или гредите на покрива Ви, ние знаем, че дървото е един от най-запалимите строителни материали, които можем да използваме, така че съображенията за огнеустойчивост са приоритет при използването на дървен материал в строителството.

 

В дървена конструкция, която по своята същност вече е по-податлива на пожар. Структурната цялост може бързо да бъде компрометирана в случай на бързо разпространяващи се пламъци. Нанасянето на покритие със забавяне на горенето върху вашия дървен субстрат значително ще забави развитието на пожара. Също и ще поддържа интегралната безопасност на конструкцията за по-дълго време.

Коментарите са изключени.