Dyson Vassilias
hello@websi-bg.com
Варна, България
25/06/2024

Как да отпушите кухненска мивка със застояла вода?

Как да отпушите кухненска мивка със застояла вода?

Как да отпушите кухненска мивка?

Кухненската мивка е най-често използваната мивка в много домове, така че когато се запуши, това може да усложни прости задачи като готвене и почистване. Запушена кухненска мивка със застояла вода може да се почисти с помощта на няколко различни метода. Ако първият метод не работи, преминете към следващия, докато мивката ви се източи правилно. Как да отпушите кухненска мивка е вече доста належал въпрос.
Понякога остатъците от храна се забиват на дъното на мивката и може да бъде толкова лесно, колкото да бръкнете в стоящата вода с комплект ръкавици, за да издърпате остатъците от канализацията. Използвайте това ръководство, за да научите как да отпушите мивка със застояла вода.

 

 

Инструкции

Как да отпушите кухненска мивка с ръка

  • Отстранете застоялата вода

Използвайте кофа, за да отстраните колкото е възможно повече от застоялата вода. Изхвърлете събраната вода в функционален канал или извън дома.

  • Проверете дренажа

В някои случаи дренажът просто е запушен от храна и други отпадъци, които са се събрали на дъното на мивката. Ако запушването е по-надолу в канализацията, използвайте фенерче, за да се опитате да видите запушването, за да знаете с какво работите.

  • Извадете запушалката

Сложете комплект гумени ръкавици и бръкнете в канализацията, за да издърпате физически всички косми, парчета храна, хартиена кърпа или всякакви други отпадъци, които причиняват запушването. Ако това не изчисти запушването, преминете към следващия метод за почистване на дренажа.

 

 

Отпушете канала с естествен препарат за почистване на канали

  • Отстранете застоялата вода

Отстранете възможно най-много вода от мивката с помощта на кофа и гъба, за да съберете застоялата вода, след което я изхвърлете в незапушен канал или извън дома.

  • Изсипете сода за хляб и оцет в канализацията

Измерете една чаша сода за хляб и една чаша бял дестилиран оцет. Изсипете първо содата за хляб в канала, след това изсипете оцета в канала и го покрийте с гумена тапа или запушалка. Оставете сместа да се смеси и почистете тръбите за около час.

  • Тествайте канализацията

Включете горещата вода, за да изплакнете канала и проверете дали водата се оттича. Ако се случи, проблемът е разрешен, но ако водата се върне отново, може да се наложи да премахнете P-уловителя, за да изчистите запушването.

 

 

Коментарите са изключени.