Dyson Vassilias
hello@websi-bg.com
Варна, България
22/07/2024

Как да отпушим WC в домашни условия

отпушим WC

Конструкция на WC и характеристики как да отпушим WC

Независимо от вида на тоалетната чиния и формата на WC, е необходим специален участък от тръбопровода за свързване на водопроводно оборудване към канализационния щранг. Именно тук се образува хидравлично уплътнение. Това позволява на канализацията да преминава свободно и представлява пречка за неприятните миризми от канализацията. Тази област има сложна форма, поради която твърди и големи предмети могат да останат в тоалетната. Следоваелно ще се наложи да потърсим как да отпушим WC. Има нужда от решаване на проблема, когато тоалетната е запушена, как да я почистите.

Най-качественото оттичане нa WC се осигурява от тоалетни с вертикален изход. Подобен резултат може да се постигне и при хоризонтален изход при спазване на минимално разстояние до вертикалния участък или при създаване на необходимия наклон.

 

Начини за почистване на WC, канала на запушена тоалетна

Запушена тоалетна чиния може да възникне поради конструктивни причини, в който случай профилактиката няма да даде ефективен резултат, ще се наложи основен ремонт. Въпреки това не трябва да се правят прибързани заключения, необходимо е да се провери работата на системата. Едва след това трябва да потърсите решение на проблема, ако тоалетната е запушена и как да пробиете полученото задръстване у дома.

 

На първо място, трябва да източите водата от резервоара, но не се препоръчва да правите пълно източване. Ако запушването в тоалетната е сериозно, тогава голямо количество вода може да доведе до факта, че целият етаж ще бъде наводнен с канализация. Следователно кранът за подаване на вода трябва да бъде затворен и тестът да се извърши с единична доза не повече от 1,5 литра.

Как да  отпушите WC с бутало

Буталото е евтин универсален ефективен инструмент, който заема малко място и не е особено труден за използване. За да постигнете максимални резултати, когато решавате как да почистите тоалетната у дома. Трябва да изберете правилния диаметър на гъвкавата част. Тя трябва да е с 1-2 см по-голяма от размера на дренажния отвор на тоалетната.

Друг вариант за решаване на проблема, как да отпушите WC без бутало, е да използвате малка торбичка, пълна с пясък. Трябва да се отбележи, че не се препоръчва да се вземат ядки, камъни или други твърди материали за претегляне като пълнител.

Те могат да повредят тялото на водопроводното оборудване. Торба с пълнител се завързва за въже и се потапя в дренаж. След това извършете няколко ударни движения и източете водата. По този начин можете да премахнете леко запушване на голямо разстояние от дренажния отвор.

Коментарите са изключени.