Dyson Vassilias
hello@websi-bg.com
Варна, България
25/06/2024

Как да изберете килим – нашите най-добри съвети

килим

Най-добри съвети за избор на килим за вашия дом

Когато се местите в нов дом, ремонтирате къщата си или препроектирате стая, може да е трудно да разберете дали подовата настилка трябва да бъде едно от първите решения, които вземате, или да оставите за самия край.

Според нас е важно да имате представа за цялостната естетика. Естетика, която искате да постигнете, и да изберете вашия килим или мокет, който да отразява това. Ако се чудите как да изберете килими и да създадете естетика за вашето пространство около тях, прочетете нататък.

Избор на килими според модата

При килимите е важно да запомните, че те ще съществуват от доста време, така че искате да изберете стил и усещане, които резонират с вас сега и (надяваме се) в бъдеще. Избягвайте да избирате килим, който просто е „на мода“ и лесно може да ви се стори остарял след няколко години. Класическите килими ще устоят на изпитанието на времето, както са го правили векове по-рано.

Да не казваме, че не можете да бъдете по-причудливи с избора си, тъй като е много по-лесно да промените разположението на килимите, когато решите да промените стила на стаята. Килимите, килимите и другите плоски тъкани са лесен начин за добавяне на цвят или фокусна точка към пространството, с опцията да ги преместите в друга стая, когато ви хрумне.

Стилен избор

Когато решавате как да изберете килими за различни пространства, може да ви помогне да мислите за тях като за картина или произведение на изкуството, което може да се мести от една стая в друга. Нашите модерни килими се предлагат в съвременен дизайн, който много прилича на произведения на изкуството за вашия под и прави поразителни изявени елементи.

Ние сме тук, за да ви помогнем да разберете как да изберете килими, които отговарят на вашия стил и допълват вашето пространство. Ето няколко неща, които трябва да имате предвид, когато проектирате стая, която включва килим или мокет.

Как да изберем килими: Фокусирайте се върху комфорта и спокойствието

Нашите домове трябва да бъдат места, където можем да се оттеглим и да избягаме от стреса на ежедневието. Така че искате да създадете интериори, които са удобни и релаксиращи, черпейки от материали и тонове, които се чувстват заземени. За всеки човек това може да е доста различно, така че помислете за пространствата, в които сте влезли, които веднага са се почувствали като „дом“.

Може би това беше минималистична трапезария или спалня, вдъхновена от бохо. Или може би беше еклектиката на модерна всекидневна от средата на века. Може да включва драматични цветове или меки пастели. Или може би просто чистата природа на стаята я кара да резонира с вас.

Разбирането на цялостния „изглед“, който искате да създадете, трябва да бъде първата стъпка, преди да изберете килим или мокет.

Как да изберем килими: Намерете правилните материали

Друг важен фактор, който трябва да имате предвид, е изборът на материали, които искате да включите във вашето пространство и дали „естественото“ е по-важно за вас от „синтетичното“.

Можете да намерите килими, изработени от естествено възобновяеми материали като вълна и юта, както и изкуствени килими, включващи найлон и полиестер. В повечето случаи „естествено“ се равнява на по-устойчива подова настилка, въпреки че има няколко иновативни продукта в света на килимите, които включват рециклирани продукти в своя дизайн.

Някои обичат естественото усещане и естетиката на вълнените килими и пътеки. Като те не само дишат, но се усещат невероятно под краката. Вълнени килими се предлагат както в античен, така и в съвременен стил. Така че можете лесно да намерите дизайн, който подхожда на вашето пространство.

Като алтернатива може да се вдъхновите от нашата преходна колекция. Тези килими се отличават със здрава и еластична вълнена основа. Основа, която е допълнена от копринени шарки, пастелни цветове и отворени дизайни.

Как да изберем килими: Изберете между семпли и смели шарки

Дали ще изберете прост дизайн или нещо по-смело ще зависи от обзавеждането и декора. Зависи от какво планирате да включите в пространството. Много модерни килими и мокети, в античен стил, се отличават със сложен, цветен дизайн. Те работят перфектно с дървени мебели и кожени шезлонги, за да създадат балансирано усещане.

Ако вече имате „забележителни елементи“ за стаята, тогава може да помислите за по-опростен дизайн или шарен килим в един тон. Не забравяйте, че „просто“ не означава „скучно“! С много висококачествени килими, които се отличават с прекрасни текстури и шарки, без смелите цветове да са характеристика.

От смели шарки до семпли форми – намерете килим, който отразява вашия стил и добавя индивидуалност във всяко пространство! Разгледайте нашите предложения на сайта.

 

Коментарите са изключени.