Dyson Vassilias
hello@websi-bg.com
Варна, България
23/05/2024

Как да изберем добра кучешка храна

кучешка храна

Храна за домашния си любимец

Когато купувате кучешка храна, трябва да обърнете внимание преди всичко на нейния състав. На първо място сред изброените продукти трябва да бъде месната съставка.

Пилешкото месо не се препоръчва за кучета, които са склонни към алергии. За тях е по-добре да изберете диета, базирана на пуешко, патешко, телешко, агнешко или друг вид месо.

Зърнените храни са най-често срещаните въглехидрати. Оризът има благоприятен ефект върху храносмилателния процес, но присъствието на пшеница не е добре дошло като кучешка храна. Отнася се за практически несмилаеми животински продукти. Соята, цвеклото и царевицата също трябва да се избягват сред съставките. Това са безполезни компоненти, които най-често причиняват непоносимост при кучета.

Беззърнестите формули кучешка храна са максимално близки до естествената диета на хищниците. Препоръчват се за ежедневно хранене на кучета от повечето ветеринари. Цената на такава кучешка храна е по-висока от стандартните зърнени формули. Въпреки това добавените към състава екстракти от растения, плодове или зеленчуци обогатяват диетата на животното и имат благоприятен ефект върху общото му здравословно състояние.

Кучешка храна бива:

  1. Всекидневна – за ежедневно хранене;
  2. Терапевтична – те трябва да се приемат строго по препоръка на ветеринарен лекар;
  3. Специализирана – използва се, когато животното има специфичен проблем.

Каква храна да закупите, собственикът решава въз основа на здравословното състояние на домашния си любимец и разбира се, съобеазено със съветите на ветеринарния лекар.

Все повече собственици на кучета избират да хранят любимците си със суха храна.

Някои стигат до това решение сами, други – по съвет на ветеринарен лекар или по-опитни развъдчици на кучета, трети просто нямат време да готвят храна за опашатия си член на семейството и отиват в магазина за домашни любимци за храна. И там те се изправят пред огромно разнообразие от видове кучешка храна, а цената за почти еднакви на вид гранули може да се различава няколко пъти.

Как да изберем добра диета за вашия домашен любимец? Какви са критериите за сравнение и разлика?

Определено не трябва да избирате кучешката храна въз основа на многобройни реклами и плакати с щастливи кученца, които се хранят с продукти от една или друга марка.

Най-често се рекламират храна за кучета от икономична класа, а за качеството им остава много да се желае. По-добре е да проучите рейтинга на кучешката храна и най-важното – да разберете на какви критерии се основава, какви характеристики се вземат предвид и колко важни са те. Това ще помогне не само да изберете правилното съотношение качество-цена, но и да изберете диета, която най-добре отговаря на нуждите на Вашето куче.

Коментарите са изключени.