Dyson Vassilias
hello@websi-bg.com
Варна, България
22/07/2024

Как да изберем баланс колело?

баланс колело

Неща, които трябва да съобразите, когато купувате баланс колело

Насърчаването на малко дете редовно да кара баланс колело е най-добрият начин да го накарате да обича колоезденето.

Баланс байковете са малки стартови велосипеди за деца в предучилищна възраст. Подобно на оригиналния велосипед, „машината за бягане“ на барон Карл фон Драйс, им липсват педали: ездачът се движи по земята, отблъсквайки се с редуващи се крака, след това повдигайки двата си крака, за да се движи.

Използването на баланс байк учи детето на уменията, които правят колоезденето възможно: балансиране и управление. Много велосипеди за баланс също идват със спирачка.

Педалирането може да изглежда основно умение, но лесно се включва по-късно. Дете, което започва да кара колело със стабилизатори, ще трябва да научи по-трудното умение за балансиране по-късно, а по-големите деца може да се уплашат, когато стабилизаторите бъдат премахнати.

Тегло на баланс байка

Колкото по-лек, толкова по-добре. За тригодишно дете с тегло 16 кг разликата от 1,6 кг между най-лекия и най-тежкия баланс байк тук е 10% от телесното му тегло.

Представете си, ако велосипедът ви беше с 6-8 кг по-тежък! Не забравяйте, че в крайна сметка ще носите баланс байка често, вероятно по целия път до дома от парка.

Управление

Слушалка със сачмени лагери ще позволи на кормилото да се върти лесно и свободно, за разлика от плъзгащия лагер. Някои баланс байкове имат амортисьор или ограничител на волана, за да предотвратят прерязване. Дръжките трябва да са сигурни. Дръжките с крушки могат да спрат ръцете да се изплъзват и да предотвратят нараняване при падане.

Спирачка

Подметките на обувките ще спрат баланс байка при умерени скорости, но ръчната спирачка е полезна екстра, особено за деца, които обичат да се движат наоколо. Той също така учи умение, което ще бъде необходимо по-късно. Уверете се, че детето ви действително може да дърпа спирачния лост: твърде твърди или твърде големи само ще го научат, че спирачките са безполезни!

Колела

Пневматичните гуми са по-леки, по-удобни и се търкалят по-добре, особено при неравности. Самите колела трябва да се въртят лесно и свободно, което ще направят най-добре с (правилно регулирани!) сачмени лагери.

Седалката на баланс байка

Потърсете удобна и леко вдлъбната седалка, за да предотвратите изплъзването на детето си напред. Регулирайте височината на седалката на баланс байка, така че детето ви да може да постави двата си крака на пода, повдигайки го, докато расте.

Плавна плоча или опора е полезна за спиране на махането на краката по време на продължително движение по инерция.

Коментарите са изключени.