Dyson Vassilias
hello@websi-bg.com
Варна, България
23/05/2024

Инструкции как да действате по почистването на септичната яма

почистването на септичната яма

Подготвяте ли се да напълните септичната Ви яма? Ние сме тук, за да Ви помогнем с процеса на почистването на септичната яма! Ако септичната яма бъде пренебрегната, тя може да се запуши с утайки, които не могат да бъдат разградени от бактерии, което може да доведе до скъпоструващ срив на системата. Ето защо е толкова важно да поддържате резервоара си чист и затова септичната Ви яма изисква редовни проверки и правилно и редовно изпомпване.

Инструкции как да действате по почистването на септичната яма

  1. Намерете септичната Ви яма. Започнете от канализационната тръба на долното ниво на къщата Ви, ако е възможно. Следвайте посоката, която тя поема, докато излиза от къщата. Септичната яма може да е там и заровена. Намирането на септичната яма сега спестява време и пари по-късно, независимо дали Вие сами или инспектор почиствате резервоара.
  2. Изкопайте горната част на резервоара. Резервоарът ви може да е заровен под земята. Преди проверка вземете лопата и отстранете мръсотията около горната част на резервоара. Вашият резервоар ще има капак на порта за достъп, който трябва да е здрав и плътно закрепен.

В горната част на резервоара могат да се добавят щрангове. Те ви помагат да намерите и получите достъп до резервоара, без да копаете. Помпите за септична система могат да добавят тези.

  1. Проверете резервоара за пукнатини. Огледайте резервоара, включително вътрешността му, за повредени зони. Пукнатините трябва да бъдат поправени от професионалист, след като резервоарът бъде изпомпан, така че системата да не се повреди. Потърсете ръждясали или счупени парчета по входните и изходящите тръби, необходими за дренаж. Проверете всички разпределителни кутии или помпени камери, ако вашият резервоар има прикрепена такава.

Полезно е да пуснете вода от къщата си, например от тоалетната или пералнята, за да видите дали водата стига до резервоара и след това се оттича правилно.

Ако не сте особено запознати със системите на септични ями, идеята за почистване на резервоара може да бъде плашеща и може да искате да отложите почистването за по-късна дата. Въпреки това почистването на вашата септична яма не е толкова неприятно, колкото си представяте.

Ето кратко ръководство, което ще ви помогне да разберете какво да очаквате по време на почистване на септична яма.

Намерете резервоара на септичната яма

След като специалистът по почистване на септична яма пристигне във вашия дом, първата стъпка е да намерите септичната яма. Ако сте първоначалният собственик на къщата, вероятно знаете къде е резервоарът. Ако сте се преместили в дом със септична яма, може да не знаете точното местоположение на ямата.

Картата, която се доставя с документите за инспекция на собственика на вашия дом, може да помогне при локализирането на септичната яма. Техникът може също така да проследи канализационните линии във вашия дом, за да определи къде се оттичат тези линии.

След като открие септичната яма, техникът ще отвори капака за достъп. Очаквайте някои изкопни работи, за да разкриете подземна септична яма, преди техникът да започне да изпомпва.

Проучете нивата на отпадните води

След това специалистът по почистване на септични ями ще оцени отпадъците в резервоара, за да определи дали нивата на течността са нормални, твърде високи или твърде ниски.

Фактори като течове и пукнатини, дефектни прегради на резервоара, проблеми с дренажното поле и неизправна помпа могат да доведат до прекалено високи нива на вода в резервоара. Високите нива означават, че отпадъчните води, идващи от къщата ви, не се стичат в дренажното поле по предназначение.

Коментарите са изключени.