Dyson Vassilias
hello@websi-bg.com
Варна, България
25/06/2024

Възможности за използване на килимче за развитие на новородени

Използване на килимче за развитие на новородени

На 3 месеца детето вече активно опознава света около себе си. Лежейки с гръб върху детски килимче за развитие, той издърпва ръцете си и повдига краката си, докосвайки с тях звънтящите и шумолещи играчки.

За да види правилно висулките, висящите играчки на дъгите и тяхното отражение в малко огледало, бебето ще започне да се учи как да се преобръща от гръбче на коремче и обратно, овладявайки първите прости движения. Ярките цветове на играчките и звуците, които издават насърчават бебето да бъде активно.

По време на процеса на игра детето :

  • запознава се с различни свойства на материалите (еластична гума, твърда пластмаса, мека и топла тъкан, шумкаща материя);
  • учи се да различава формите и цветовете на предметите;
  • сравнява размерите на играчките (това мече е по-голямо, това е по-малко и т.н.).

Това е безопасно място за бебето както да лежи, така и да гледа и да си играе. Детските килимчета  за игра и развитие могат да се използват от няколко седмици след раждането, до 1 годинка и повече понякога.

 

Предимства на детските килимче за развитие

  • Развлекателно е

Играта на такова детско килимче е забавна и може да забавлява детето с часове. Подложките се доставят с цветни играчки като дрънкалки, бебешки огледала, играчки с различни звуци и светлини, които могат да успокоят капризното бебе. Когато детето порасне, можете да премахнете арките и да го използвате като нормално детско килимче за игра.

 

  • Безопасно и преносимо

Най-големият плюс на детското килимче за игра е, че е абсолютно безопасна и докато детето й се радва, можете да вършите домакинска работа. Но е препоръчително да не оставяте детето без надзор. Възглавницата служи като безопасно място за бебето да се научи да се търкаля и играе. Повечето детски килимчета за игра се почистват лесно и могат лесно да се сгънат и да вземете със себе си, когато пътувате.

 

  • Подобрява фината моторика и координацията око-ръка

Детските килимчета за игра помагат на детето да развие двигателни умения. Той насърчава детето да протегне ръка и да хване играчките, висящи от арките. Да хващате, ритате играчки, да ги достигате означава да развиете всички мускули. Когато бебето лежи по корем, то може да укрепи мускулите на гърба и врата. Продължителното използване на постелката помага на децата да развият уменията, от които се нуждаят за цялостния им растеж и развитие.

 

  • Ускорява когнитивното развитие

Детското килимче за развитие и за игра помага на Вашето бебе да разпознава различни цветове и шарки. Всичко това стимулира умственото и когнитивното развитие на бебето. Подложката за игра с прикрепени огледала насърчава бебето да види лицето си и да се разпознае. Килимите са изключително полезни за развиване на умения за самосъзнание.

 

  • Развива визуалните умения

Килимчето за развитие с арки насърчава детето да посяга към играчките и да ги грабва. По този начин те се научават да фокусират върху обекти. Ярките и контрастиращи цветове на играчките подобряват зрителното изживяване на детето и спомагат за развитието на уменията му за визуално осъзнаване.

 

В момента на пазара има много разновидности на детски килимчета за развитие и игра. Изберете този, който ще зарадва както Вас, така и Вашето бебе.

 

 

 

Коментарите са изключени.