Dyson Vassilias
hello@websi-bg.com
Варна, България
22/07/2024

Защо канализацията на моя душ мирише на развалени яйца

канализацията

Банята е зона с голям трафик, която се използва от приятели, семейство и други гости. Така че когато сифонът на душа издава силна миризма на развалени яйца, това може да създаде впечатлението, че домът ви е мръсен или в неизправност. Ако канализацията на вашия душ мирише на развалени яйца, важно е да разберете какво причинява миризмата. За да разрешите проблема, така че трябва да започнете, като проверите канализацията за една от няколко често срещани причини.

Обикновено миризмата на развалени яйца се създава, когато бактериите растат в дренажната система. И разграждат отпадъците, образувайки газа, известен като сероводород. В някои случаи обаче миризмата може да е резултат от замърсена вода, така че се препоръчва да откриете източника на миризмата на развалени яйца възможно най-скоро и да предприемете стъпки за отстраняване на проблема. Използвайте това ръководство, за да научите защо сифонът на душа мирише на развалени яйца и как да решите тази дилема.

Запушен дренаж в канализацията

Запушеният канал е често срещан проблем, който може да възникне поради натрупване на коса, сапун, шампоан, балсам, мръсотия, масло и други отпадъци. Напълно запушените канали се забелязват лесно, защото водата се задържа във ваната или на дъното на душа. Въпреки това, ако дренажът е само частично запушен, той все още ще позволи на водата да се оттича от ваната или душа. В тези случаи частичното запушване образува идеалната среда за растеж и разпространение на бактерии.

Бактериите се хранят с наслагвания от сапун, мръсотия, масло, коса и кожа, които се измиват в канализацията. Когато отпадъците се разграждат, те отделят газ сероводород, който се просмуква от канализацията и във въздуха на банята, създавайки миризма на развалени яйца. За да разрешите този проблем, трябва да отпушите и почистите канала.

Отпушване с дренажна змия

Можете да използвате дренажна змия, за да издърпате големи запушвания от коса. Или да разбиете петна от масло и сапун в канала за душ. Друг вариант е да изсипете сода за хляб в канала. След това да добавите оцет и да покриете канала с тапа, за да позволите на реакцията на оцет и сода за хляб да изчисти запушения канал. Този метод също така ще дезинфекцира и дезодорира дренажната тръба, за да се отървете от миризмата на развалени яйца.

Миризма подари замърсена вода

В редки случаи водата е източникът на миризмата на развалени яйца, а не канализацията на душа. Ако подозирате, че проблемът е във водата, вземете проба и я изпратете в местна лаборатория за изследване. Суровите отпадни води може да са проникнали в домашния водоизточник или водата да има високи нива на сулфат, което ще издаде силна воня на развалени яйца. Тестът ще може да предостави ясна картина на състава на вашата вода и може да посочи обяснение за миризмата.

Препоръчително е да спрете да пиете вода, докато резултатите от теста не излязат. Когато получите резултатите от теста за водата, не забравяйте да говорите с лабораторията за подробна разбивка и да попитате как да разрешите проблема. Ако единственият проблем е високо ниво на сулфат, може да успеете да разрешите проблема с железен воден филтър.

Коментарите са изключени.