Dyson Vassilias
hello@websi-bg.com
Варна, България
22/07/2024

Защо Египет е така предпочитана дестинация

Египет

Освен голямо разнообразие от дейности и забавления, предимствата на почивки в Египет са и достъпните цени. Тук е много по-евтино да си направите почивката, отколкото на някои екзотични острови и в много европейски страни. По отношение на броя на емоциите, заряда на жизненост и впечатления, които получават всеки, който е предприел екскурзия до Египет, тази страна не е по-ниска от нито един от световните курорти.

А Египет е една от малкото страни, които предлагат почивки на “All inclusive” За мнозина тази фраза е решаваща при избора на държава за почивка.

Неща за правене за екскурзия до Египет

Заниманията в Египет зависи от вашите хобита. Активните и безстрашни туристи могат да се гмуркат до кораловите рифове. Най-интересното, но в същото време и най-опасното място за гмуркане е известната „Синя дупка“ в Египет.

От активното забавление трябва да отбележите сърф, кайтсърф и уиндсърф. Малко мързеливи туристи със сигурност ще се насладят на класическа плажна почивка – плуване, слънчеви бани, плуване отново и отново слънчеви бани.

Любителите на историята и мистериите очакват пирамидите в Кайро, храмовете в Луксор, гробниците на фараоните, пирамидите в Гиза, Долината на кралете и кралиците и други забележителности с дълга история.

Ценителите на красивата природа се съветват да посетят делтата на Нил, Цветния каньон, известната Сахара, Националния парк Рас Мохамед.

Относно облеклото в Египет

По-добре е да носите по-малко открити дрехи в Египет, на обществени места. Това важи особено за жените.

Ако откриете парче корал на брега на морето, не бързайте да се радвате на такава находка. Можете да изнесете корал от Египет само ако имате касова бележка от магазина. И още повече, не ги чупете, докато сте под вода. Така или иначе няма да е възможно да го превозите от Египет, както слонова кост, всякакви живи същества и плашила.

Най-добрите сувенири в Египет, според много туристи, са папируси с цветни рисунки, както и кожени и памучни изделия.

Още нещо полезно, ако на продукта няма етикет с цена, тогава можете безопасно да се пазарите с продавача на пазара, в магазина и в магазина.

Коментарите са изключени.