Dyson Vassilias
hello@websi-bg.com
Варна, България
25/06/2024

Защо да отидете на екскурзия в Португалия?

Португалия

Португалия: Дестинацията, която ви изненадва

Отминаха дните, когато Португалия беше невъзпятата дестинация на континента. Най-готината страна в Европа – млада, забавна, енергична и жизнена – се появява в светлината на прожекторите. С богата, вековна история, необикновено гостоприемство и нововъзникващ сектор от хотели, ресторанти и магазини от висок клас, Португалия — чието име изглежда е на върха на езика на всички — едва набира скорост. Свържете се с Авия Тур за помощ при планиране на екскурзия до Португалия.

Ето шест причини, поради които Португалия трябва да бъде в списъка ви с желания за дестинация:

1. Винаги хубаво време

Времето и разнообразието от пейзажи гарантират, че посещението в Португалия е слънчево, интересно и активно. Лисабон, със своите стръмни хълмове, жълти трамваи и сини и бели плочки, е жизнено удоволствие за очите. Винарската страна на север е буйна и спокойна. Бреговете са грапави и драматични. Порто е изпълнен с прочувствен чар на стария свят. Извън градовете има обширни маслинови овощни градини, ферми и национални паркове, идеални за туризъм. Португалия съдържа смесица от терени, които предлагат панорамни гледки и предлагат безброй дейности и екскурзии. Плюс това, благодарение на местоположението си в югоизточния край на Европа, температурите рядко падат много под 60º по Фаренхайт, а дните са надеждно слънчеви. Лисабон всъщност е обявен за един от петте най-слънчеви града на континента.

2. Подходяща за неорганизирани пътешествия

Независимите пътници могат да обиколят страната лесно и приятно с кола. Португалия е компактна, без две дестинации на повече от половин ден път с кола една от друга. Поемането на пътя ви позволява да отбиете по желание, за да посетите малки градчета, където животът се живее почти така, както е бил преди десетилетия или дори векове. Римски пътища, мостове и акведукти, както и манастири, манастири, дворци и имения, са сред многото антични инженерни и архитектурни съкровища, на които ще се натъкнете, докато се движите по тесните пътища. Някои от любимите ни спирки между Лисабон и долината Дуро включват очарователните села Обидуш, Томар и Коимбра.

3. Страната е безопасна, стабилна и достъпна…

Португалия за щастие избяга от атаките от последните години, които поразиха други европейски дестинации, включително Париж, Лондон, Брюксел и Барселона, и страната се чувства много сигурна, когато сте на земята. Въпреки енергичните и вълнуващи градове като Лисабон и Порто, Португалия също предлага на пътниците темп, който е сравнително бавен и спокоен. С възстановяването на икономиката от кредитната криза от 2008 г. жителите на страната – както местни, така и чуждестранни – започват и развиват бизнес, а голяма част от дейността е в туристическия сектор. Британците прекарват дълги уикенди в Португалия от десетилетия, така че повечето представители на хотелиерската индустрия говорят свободно английски. Днес Градът на седемте хълма, както е известен Лисабон, е идеално бягство през уикенда.

4. … както и автентичен и сравнително не посещаван от туристи.

Португалия предлага малко по-малко лукс в сравнение с други европейски страни, но това е повече от компенсирано от възможността да изживеете култура, която не е особено пригодена за туриста. Друг бонус от сравнително зараждащия се туризъм в страната (въпреки че Лисабон става все по-пренаселен през пиковите месеци) са малкото признаци на глобализация.

5. Португалия е страната с най-разумни цени в Западна Европа.

Една от най-слабо развитите страни на континента, Португалия има много ниски наеми и минимални заплати. Напитките (включително чаши много добро португалско вино) рядко струват повече от две или три евро, а вечерята в най-официалните ресторанти никога не излиза повече от петдесет евро на човек.

6. Цялата страна е изненадващо подходяща за семейства.

Децата ще харесат многобройните замъци и дворци на Португалия, които са отворени за обществеността и искат да бъдат изследвани. Португалците обожават децата и носят свои собствени навсякъде, така че дори „хубавите“ ресторанти осигуряват високи столчета, за да могат малките да се хранят с възрастните. Накратко, всички гости обикновено се чувстват добре дошли, независимо от възрастта им.

Коментарите са изключени.