Dyson Vassilias
hello@websi-bg.com
Варна, България
25/06/2024

Вредно ли е химическото чистене за здравето?

химическото чистене

Ако целият процес се извършва с професионално оборудване и почистващи препарати, при спазване на мерките за безопасност, тогава няма нужда да се страхувате за вашето здраве.

Това се отнася както за собственика на дрехите, така и за персонала на химическото чистене. Работниците нямат пряк контакт с детергентите. Самото почистване се извършва в затворен цикъл. Освен това, когато организирате химическо чистене, препоръчително е да изберете висококачествени продукти на базата на суровини и добавки за перилни препарати от доверени производители.

Висококачествените и сертифицирани продукти гарантират по-голяма безопасност при правилна употреба. Не забравяйте също, че химическото чистене включва сушене и проветряване на дрехите. Това със сигурност помага да се отървете от остатъците от тетрахлоретилен във влакната на тъканта.

И така да финализираме- какво е химическото чистене

Химическото чистене е набор от химични и физични процеси, предназначени да отстранят замърсителите от текстила.

Химическото чистене е технология, която се различава от измиването и водното почистване по това, че продуктите се обработват не във водна среда, а в среда на органични или въглеродни разтворители.

Има различни машини за химическо чистене, предназначени да работят с органични и въглеродни разтворители. В предприятията, предоставящи услуги на обществеността, са инсталирани машини за химическо чистене, в които се извършва основната обработка на всички неща.

Оборудване за химическо чистене

Специализираното оборудване за химическо чистене е машина със затворен цикъл, в която всички процеси са автоматични.

Нещата се зареждат в специален барабан. Препаратите се подават автоматично, запълвайки камерата за измиване до около една трета от обема. Барабанът се върти с неща, заредени в него. По време на процеса на химическо чистене в камерата се подава свеж разтворител в съответствие с избраната програма. Отработените химикали се отстраняват автоматично от камерата.

Преди зареждане в машината, всички продукти се проверяват от специалист. Петната и силно протритите замърсявания се подлагат на предварително почистване и отстраняване на петна.

В зависимост от състава на петната се използват различни препарати за отстраняването им.

За мазни петна е напълно достатъчно третиране с перхлоретилен, а за унищожаване на петна на водна основа, като петна от кафе или вино, се използват различни препарати за премахване на петна. Прецизно и професионално, за да станат дрехите Ви чисти и в чудесен вид. А прецизно и професионално почистване, на ниски цени открийте тук

Коментарите са изключени.