Dyson Vassilias
hello@websi-bg.com
Варна, България
25/06/2024

Видове дамски бижута

дамски бижута

Жените са се украсявали с бижута от векове, някои видове дамски бижута са излезли от модата и са се върнали отново към нея , а има и такива, които са останали в нея завинаги. Но неизменно списъкът с бижута за всяка модерна жена включва обеци, пръстени, гривни и различни бижута за около врата.

Тези малки красиви неща могат да разкажат твърде много за своите собственици. Но преди всичко – за статуса и вкуса, умението да бъдат носени също е специално изкуство. Така че една от най-почитаните стилни жени в света, английската кралица има огромна колекция от истински съкровища, дамски бижута, но неизменно носи само оригинални брошки.

Какви са дамските бижута от благородни метали

На първо място, заслужава да се подчертаят бижутата от благородни метали и техните сплави. Платината и златото неизменно се класифицират като „лукс“ бижута. Но дори и в тях се оценява фината работа на майстора, серийните предмети от злато със скъпоценни камъни са твърде обикновени.

Какви са видовете дамски бижута?

Традиционно такава техника се използва за създаване на пръстени, обеци и колиета и висулки. Между другото, трябва да изберете такъв комплект много внимателно, не трябва да го носите или може би да го купите изцяло, включвайки всеки елемент от нея.. Комбинирайки например обеци и пръстен, не трябва да добавяте и висулка към тях – такъв комплект се счита за прекомерен….

Нищо чудно, че казват, че най-добрият приятел на жените са диамантите. В същото време световните тенденции са такива, че казват, че носенето им през деня не е стилно. Следователно, тези  елегантни бижута трябва да бъдат поставени в сейф до специален повод.

Авторските бижута се превърнаха в отлична алтернатива на класическата бижутерска традиция. Истински художници работят в тази техника, надхвърляйки обичайните и скучни стандарти.

Какви са украшенията, бижутата в тази тенденция. Те, като правило, са по-демократични както в цената, така и в материала – обикновено се използват сребро и полускъпоценни камъни. Основното предимство на такива бижута е откровената индивидуалност, която може да се покаже чрез носене само на огърлица авторска работа. Тази тенденция беше подета с нетърпение от най-прогресивните модни къщи, те позиционират линията на такива аксесоари като авангардни и младежки.

Коментарите са изключени.