Dyson Vassilias
hello@websi-bg.com
Варна, България
23/05/2024

Анталия – най-големият курорт в Средиземно море

Анталия

Анталия е голям курортен град в южната част на Турция. Място, което не спира да учудва почиващитеи  е най-големият турски град, разположен на Средиземно море и съчетаващ богато историческо и културно минало.

Град, който не спира да учудва, пълен е със загадки и мистерии, съчетаващ богато историческо и културно минало, затихваща слава на най-големия туристически център, заради което не без основание е наричан „Турската Ривиера”.

И всичко това е за Анталия – някогашно забравено отдалечено кътче на Турция, а днес един от най-големите курорти в Средиземно море. Тя е известен курорт с чистите си плажове и тюркоазения цвят на морето.

Климатът на Анталия

Анталия е разположена в субтропичния пояс, който е характерен за западното Средиземноморие. Ма топли зими и горещи лета. Затова и ваканционният сезон тук продължава цели 6 месеца – от месец април до октомври. Това е, което привлича много туристи тук. Развитието на развлекателната индустрия в града се епревърнало в решаващ фактор за по-нататъшния му просперитет.

Ако трябва съвсем накратко да кажем нещо за Анталия и то да е точното, бихме обърнали вниманието на читателите на следното:

Това е един от най-красивите и добре поддържани градове в Турция.

Анталия притежава отлична инфраструктура за градски и плажен отдих.

Анталия се слави с 300 слънчеви дни в годината.

Дълъг плажен сезон.

Възможност за почивка с дете на морето през пролетта и есента

Около 20 минути трансфер от летището

По протежението на морето са дългите пясъчни ивици и плажове.

Модерни семейно ориентирани хотели

В Анталия можете да откриете богата гама от развлечения не само в хотелите, но и в самия град.

Има голямо разнообразие от атракции в курорта и околностите на Анталия.

Курортът заслужено се счита за център на туризма в Турция. Един от най-красивите курортни и пристанищни градове в Средиземноморието привлича туристи с богатото си историческо наследство, модерни плажни зони с хотели на високо ниво, както и добре развита инфраструктура за развлечения не само на територията на хотелските комплекси, но и извън тях .

Почивката с деца в Анталия обещава много добро изкарване- курортният град е идеален за тези, които планират да комбинират лежането на плажа с посещение на градски атракции и музеи.

Информация: Туристическа агенция АкваТур

Коментарите са изключени.